Cel mai mare parc de distractii interior din lume, in care s-a investit 1 miliard de dolari

Cel mai mare parc de distractii interior din lume, in care s-a investit 1 miliard de dolari

Dubaiul gazduieste deja cea mai inalta cladire din lume, insule artificiale si primul hotel cu o padure tropicala. Acum are si cel mai mare parc tematic indoor din lume, denumit IMG Worlds of Adventure. IMG Worlds of Adventure, deschis de conducatorul Dubaiului Sheikh Mohammed bin Rashid pe 31 august 2016, este unul dintre mai multe parcuri tematice care atrag turisti in regiune. Construirea lui a costat 1 miliard de dolari si masoara 1,5 milioane de metri patrati, adica aproximativ cat 28 de terenuri de fotbal american. Ideea unui parc tematic de interior este atragatoare pentru localnici intr-un loc in care temperaturile de vara ating in medie 41 °C, arata adevarul.ro, care citeaza The Independent.

Parcul este impartit in patru zone: Marvel, Cartoon Network (unde vizitatorii se pot intalni cu personaje animate ca Powerpuff Girls si supereroi ca Hulk si Spiderman), Lost Valley - Dinosaur Adventure si IMG Boulevard. Imensul spatiu poate gazdui 30.000 de vizitatori pe zi si include un complex cinematografic de 12 ecrane IMAX. La IMG Worlds of Adventure exista 22 de atractii, inclusiv rollercoasterul Velociraptor, care poarta pasagerii prin junglele preistorice din zona interioara Lost Valley, inainte de a-i lansa in desertul din imprejurimi si inapoi, cu viteze ce pot ajunge la 100 de kilometri in 2,5 secunde.

Hotelul Bantuit, plin de labirinturi, este, de asemenea, o atractie deosebit de populara si se afla Bulevardul IMG, ce se intinde pe o suprafata de 200.000 de metri patrati. Exista, de asemenea, 25 de magazine si 28 de restaurante si baruri, iar preturile cele la care v-ati astepta de la Dubai - un stilou ajunge la 31.300 de dolari.

Se asteapta ca veniturile provenite din parcurile de distractii ale Emiratelor Arabe Unite sa creasca cu 78% pana in 2019, ajungand la 837 milioane de dolari, iar Dubai spera sa atraga anual 20 de milioane de turisti pana in 2020, cand World Expo va vizita orasul.