Ce obiective nu trebuie sa ratati daca aveti in plan sa vizitati Antwerpen intr-o singura zi

Ce obiective nu trebuie sa ratati daca aveti in plan sa vizitati Antwerpen intr-o singura zi

Asezat pe malul raului Schelde, la iesirea catre Marea Nordului, Antwerpen este unul dintre orasele comerciale importante din nordul Europei. La inceputul sec. 17, era si unul dintre cele mai mari centre culturale. A trecut si prin momente dificile, fiind devastat de razboaiele religioase din sec. 16, pierzand iesirea la Marea Nordului prin tratatul cu Olanda intre anii 1648-1795 si fiind bombardat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Aceste incercari l-au facut insa mai puternic, in prezent debordand de energie, devenind renumit pentru viata de noapte si diamantele sale. O zi in Antwerpen:

Dimineata

Intr-o singura zi, puteti vizia multe dintre obiectivele turistice principale din Antwerpen, precum si cateva dintre cele mai importante zone comerciale. Incepeti cu Vleeshuis si apoi indreptati-va spre centrul vechi al orasului - Grote Markt -  si spre catedrala. Luati-o apoi spre Wijngard - straat si spre atragatorul ansamblu Sint-Carolus Borromeuskerk, inainte de a merge mai departe, spre Rockoxhuis (stanga) din Keizerstraat. Dupa aceea, mergeti spre sud, de-a lungul lui /katelijnevest pana la /meier. Blocul turn din dreapta este cladirea Boerentoren. In momentul constructiei (1932), era cea mai inalta cladire din Europa. Mergeti in jos, pe langa MEier, spre Rubenshuis. Puteti lua pranzul aici sau la Grand Cafe Horta.

Dupa-amiaza

Dupa ce ati vazut atractiile culturale ale orasului, puteti cutreiera strazile comerciale din apropiere. Incepeti cu Schuttershofstraat. De aici, ajungeti la Huidevettersstrat, catre arcada Nieuwe Gaanderij, Korte Gasthuis-straat si Lombardenvest. Daca doriti sa mai vizitati si alte muzee, va recomandam Maer van den Bergh si Maagdenhuis, doua muzee incantatoare aflate in sud. Daca nu, va puteti indrepta catre Nationalestraat si magazinul Dries van Noten, catre minunatul Modepaleis, si apoi in josul lui Reyndersstraat, pentru a lua o gustare la De Groote Witte Arend sau la De Vagant.

sursa: Ghiduri Turistice Vizuale, Top 10 Bruxelles, Antony Mason, Editua Litera

Puteti rezerva AICI bilete de avion catre Bruxelles!