Cat trebuie sa stam la coada pentru a vizita cele mai cunoscute obiective turistice din lume: locurile in care se pierde cel mai mult timp

Cat trebuie sa stam la coada pentru a vizita cele mai cunoscute obiective turistice din lume: locurile in care se pierde cel mai mult timp
Site-ul de turism Get Your Guide a calculat durata medie pe care o petrec la coada turistii care vor sa viziteze cateva obiective celebre din Europa. Cel mai greu este pentru vizitatorii din Roma, care trebuie sa piarda in total peste 7 ore daca vor sa vada principalele obiective din oras. Astfel, la Catedrala Sfantul Petru timpul de asteptare este in medie de 1,5 ore, la Vatican si Capela Sixtina este de 2 ore, la fel si la Colosseum. Este de inteles insa, avand in vedere ca fiecare dintre aceste obiective este vizitat anual de 5-7 milioane de turisti.

Nici la Paris viata turistilor nu este prea roz. Ei pierd in total 5 ore ca sa viziteze Turnul Eiffel (timpul de stat la coada este de 2 ore in medie), catacombele (2 ore) si Muzeul Luvru (1 ora). In total, peste 17 milioane de vizitatori vin anual sa vada aceste obiective.

Si la Londra timpul de asteptare este de 5 ore, fiind impartit astfel: 1 ora la Catedrala St Paul, 1,5 ore la Turnul Londrei, 2,5 ore pentru a urca in roata London Eye. Tot 5 ore in medie pierd cei care vor sa vada principalele obiective turistice din Amsterdam: 1,5 ore stau la coada la Muzeul Van Gogh, 2,5 ore la intrarea in casa Annei Frank si o ora la celebrul Rijksmuseum.

La Barcelona durata totala de asteptare este de 4 ore: 1,5 ore se sta la rand pentru vizitarea catedralei Sagrada Familia, o ora la Muzeul Picasso si o ora si jumatate la Casa Batllo.

Turistii din New York sunt ceva mai norocosi: ei pierd la coada numai 3 ore, daca vor sa viziteze Empire State Building (1,5 ore), Muzeul Metropolitan de Arta (1 ora), The Top of The Rock (30 de minute).