Casa desprinsa parca din Epoca de Piatra, atractie turistica in Portugalia: misterul adapostului primitiv din muntii Fafe

Casa desprinsa parca din Epoca de Piatra, atractie turistica in Portugalia: misterul adapostului primitiv din muntii Fafe
In Muntii Fafe din nordul Portugaliei se afla o constructie ciudata, care a devenit o importanta atractie turistica. Casa do Penedo, in traducere Casa de Piatra, reprezinta un stil arhitectural unic, foarte asemanator cu vechile adaposturi ale oamenilor primitivi. Locuinta este delimitata de patru roci mari de granit. Initial a fost o casa de vacanta, iar acum a devenit muzeu.

Construita doar din piatra, casa pare sapata in stanca, dar in realitate este o constructie moderna. In interior are tot confortul necesar: semineu, piscina, iar geamurile si ferestrele sunt blindate, desi nimeni nu stie de ce fostii proprietari au vrut acest lucru. Casa a fost ridicata in anul 1972, iar constructia ei a durat doi ani. Desi nu este conectata la reteaua de electricitate, interiorul este destul de confortabil. In prezent aici functioneaza un muzeu.

Cladirea se afla langa un parc eolian si datorita aspectul ei foarte neobisnuit a devenit o importanta atractie turistica. Pentru ca seamana foarte bine cu locuintele din desenele animate cu familia Flintstone, Casa do Penedo mai este numita si Casa Flintstone: pare sa fie intr-adevar o locuinta din Epoca de Piatra.