Bodrum, orasul care nu doarme niciodata

Bodrum, orasul care nu doarme niciodata
Bodrum este in Turcia ceea ce reprezinta Saint-Tropez in Franta. Cunoscut pentru noptile sale animate, acest oras din sud-vestul Turciei are multe atu-uri pe care trebuie sa le descoperi in timpul unei calatorii cu prietenii.
 
Monumentul pe care nu trebuie sa il ratati in Bodrum, Mausoleul din Halicarnas, se afla printre cele sapte minuni ale lumii. Aceasta constructie dateaza din anul 352 i.Hr.. Veritabila comoara antica, este impresionanta prin dimensiune si arhitectura.
 
Inainte de a "ataca" cluburile de noapte, ar trebui sa profitati de tot farmecul orasului Bodrum si sa va rezervati timp sa admirati monumentele antice, cum ar fi Castelul Sf. Petru. Construit in timpul cavalerilor, intre 1400 si 1500, cladirea gazduieste astazi un muzeu de arheologie subacvatica considerat unul dintre cele mai frumoase din lume.
 
O calatorie in Turcia reprezinta ocazia de a aprecia momentele de relaxare de pe plaje. Bodrum are numeroase plaje cum ar fi Karaincir sau Ortakent. Ele se preteaza perfect unei zile ideale de relaxare cu prietenii. Dupa o zi de plaja, indreptati-va spre centrul orasului, care grupeaza buticuri, baruri, restaurante si bistro-uri. Pentru a trai seri animate intre prieteni, nu trebuie sa evitati inima orasului Bodrum. Pe langa plajele sale si patrimoniul sau cultural si istoric, Bodrum este o destinatie festiva de prima mana. Iesirile cu prietenii in discoteci si cluburi de noapte sunt ideale pentru o sedere in acest oras.
 
Una dintre atractiile principale ale Bodrumului, parcul acvatic Dedeman, se intinde pe o suprafata de 65.000 metri patrati. Piscinele, raurile si topoganele fac deliciul tuturor. Situat la periferie, parcul are, de asemenea, un restaurant, un snack-bar si o discoteca.
 
Nu uitati sa faceti si un tur al pietei din Bodrum! Acesta este locul de intalnire pentru iubitorii de covoare lucrate manual. Bijuteriile si textilele sunt, de asemenea, disponibile. Joi si vineri, comerciantii si fermierii din satele vecine aduc produse proaspete, condimente si ierburi de tot felul.
 
Bodrum este in masura sa satisfaca toate gusturile. Soare, plaje, situri arheologice, cadru natural si de coasta, nimic nu lipseste. Profitati de vacanta in Turcia pentru un sejur unic, cu prietenii, in acest oras care nu doarme niciodata!
 
Nota Bene! Trasferul de la aeroport se poate face prin intermediul autobuzelor (in 45 de minute ajungeti de la Milas Bodrum Airport in Bodrum si va costa 13 lire) si taxi-urilor (preturile ajunga pana la 80 de lire turceti), dar si inchiriind masini.