Biserica cu fantome, cea mai infricosatoare din lume

Biserica cu fantome, cea mai infricosatoare din lume
In Biserica Saint George, din Lukova (Cehia) turistii credinciosi se inghesuie sa se roage langa fantomele germanilor care au trait in localitate inainte de cel de-Al Doinea Razboi Mondial. Numeroase publicatii print si on-line au apreciat de-a lungul timpului ca Biserica din Lukova este cea mai infricosatoare din lume.

Autoritatile locale din localitatea ceha Lukova au cerut artistului Jakub Hadrava sa faca mai atractiva pentru turisti Biserica Saint George, potrivitsite-ului lostateminor.com.Pentru a realiza sarcina primita, artistul a decis sa foloseasca statui realizate din nisip si ciment, pe care le-a amplasat in toata biserica, chiar si langa altar.

"Aceste statui reprezinta fantomele germanilor care au trait in Lukova inainte de al Doilea Razboi Mondial si care veneau sa se roage aici in fiecare duminica.(...)Sper ca astfel sa dovedim lumii ca acest loc are un trecut si ca e un loc absolut normal, care facea parte din viata de zi cu zi", a declarat artistul. De la instalarea statuilor fantomelor, biserica a devenit o adevarata atractie turistica, cei mai curiosi fiind cetatenii din Brazilia, Australia si Germania, dupa cum a spus, Peter Koukl, managerul (voluntar) al lacasului.

Lacasul de cult, care dateaza din secolul al XIV-lea,  a fost abandonat in anul 1960, dupa ce acoperisul s-a prabusit in timpul unei ceremonii funerare, iar credinciosii au considerat ca e un semn rau. "Din pacate, de-a lungul anilor au fost furate numeroase obiecte din interior, insa banii stransi de la turisti ne vor permite sa renovam locul in curand, astfel incat sa semene cat mai mult cu biserica originala", a spus Radomir Sedlacek, un localnic din Lukova, citat de Daily Mail.