Un taxi zburator, testat cu succes

Un taxi zburator, testat cu succes

Germania a testat cu succes un taxi zburator. Vehiculul ar putea intra în transportul public în 2025, relateaza The Guardian. Dezvoltat de compania Lilium, taxiul zburator are la baza o tehnologie de decolare şi aterizare verticala, potrivit Mediafax.

Prevazut cu cinci locuri şi alimentat cu baterii, vehiculul (numit tot Lilium) este conceput sa poata zbura pe o distanţa de 300 de kilometri, care ar putea fi strabatuta într-o ora la viteza maxima, scrie descopera.ro, care citeaza The Guardian. Lilium a mai testat în 2017 o maşinarie zburatoare de acest tip, însa era un model mult mai mic. Recentul zbor de control la distanţa, efectuat pe un aerodrom din Munchen, cu un prototip de dimensiuni mari, reprezinta un „pas uriaş” în evoluţia proiectului, spun reprezentanţii companiei.

Firma Litium a fost fondata în 2015 şi în doar patru ani a reuşit sa atraga un volum investiţional de peste 100 de milioane de euro. Ţinta actualului proiect este dezvoltarea unui serviciu de transport dupa tiparul Uber. „Nu suntem o companie care dezvolta avioane. Lilium este un serviciu de mobilitate (...) Vehiculul arata frumos şi suntem încântaţi sa-l vedem zburând pentru prima oara”, a declarat Daniel Wiegan, directorul executiv al companiei. Ultima versiune a taxiului zburator – cu un loc pentru pilot şi patru pentru pasageri – va fi modelul pentru producţia în masa a vehiculului.