Blu-Express este o companie aeriana low-cost cu baza in Roma, Italia. Hub-ul companiei care acopera destinatii din Asia, America Centrala si Caraibe, Europa, America de Nord si America de Sud este pe Aeroportul Fiumicino. 
 
Blu-Express a inceput sa opereze in noiembrie 2005 si face parte din Blue Panorama Airlines. Blue Panorama Airlines este, si ea, o companie aeriana italiana cu sediul in Fiumicino. Compania a fost fondata in 1998 de catre Franco Pecci, care a pus si bazele Blu-Express.
 
Flota este compusa din sase aeronave: 3 Boeing 737/300 de 148 de locuri si 3 Boeing 737/400 de 167 de locuri. Mai utilizeaza si 2 Boeing 757 si 4 Boeing 767 ale Blue Panorama Airlines.
 
Blu-Express ofera zboruri in scopuri turistice, dar si business spre destinatii ca Republica Dominicana, Jamaica, Curacao, Aruba, Honduras, Tanzania, Kenya, Thailanda, Mexic, Cuba, Istambul. 
 
Compania nu ofera zboruri din Romania.

Politica bagaje Blu-Express

Bagajul de mana
 
Este acceptat un singur bagaj de mana de cel mult 10 kg si cu dimensiunile 55 x 40 x 20 cm.
 
Bagajul de cala 
 
Sunt acceptate doua bagaje de cala cu o greutate totala de 30 kg si cu dimensiunile maxime: 160 cm. Nu se percepe taxa suplimentara pentru transportul de carucioare si patuturi pentru copii. Pentru fiecare kilogram care depaseste limita Blu-Express percepe o taxa de 10 euro/kg.
 
Copiii intre 6 si 14 ani neinsotiti vor fi acceptati la bord decat cu plata, pe langa bilet, a unei taxe de 50 de euro, atat pe rute nationale cat si pentru zborurile internationale.
 
Animalele care necesita imbarcarea in cala nu sunt acceptate. Dupa plata unei taxe de 30 de euro, transportul de caini, pisici si dihori, cu o greutate maxima de 10 kg, inclusiv cusca, este permis.

Zboruri disponibile Blu-Express

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.