Topul Lonely Planet al destinatiilor de vacanta pentru 2017

Topul Lonely Planet al destinatiilor de vacanta pentru 2017

Orasul francez Bordeaux se anunta a fi destinatia nr. 1 pentru vacantele din 2017. In cel mai recent clasament al destinatiilor de calatorie urmeaza Cape Town, din Africa de Sud, si Los Angeles, SUA.

Topul, realizat anual de website-ul Lonely Planet, arata ca Bordeaux va fi foarte popular la anul, cand din acest oras la Paris se vor face doar doua ore, gratie inaugurarii unei noi linii feroviare. In plus, zona este deja foarte cautata de iubitorii de vin si foarte ofertanta din punct de vedere gastronomic.

Cape Town, orasul de pe locul 2, este unul cosmopolit, cu restaurante premiate la nivel international. Iubitorii de arta mai au, din septembrie, inca un motiv de a veni in acest oras: la inceput de toamna aici se deschide Muzeul Zeitz de arta contemporana (MOCAA), cel mai mare muzeu de arta africana din lume.

Pe locul trei se afla Los Angeles, din SUA, vazut pana acum ca fiind un "oras al superficialitatii". E adevarat ca aici locuiesc multe vedete si oameni frumosi, bine sculptati de bisturiul chirurgilor plastici, insa tot aici metroul te duce oriunde cat ai clipi, oamenii sunt sprijiniti sa calatoreasca prin oras fara masini, iar 50 de hoteluri sunt in acest moment in constructie.

In clasament urmeaza, in ordine, Merida (Mexic), Ohrid (Macedonia), Pistoia (Italia), Seul (Coreea de Sud), Lisabona (Portugalia), Moscova (Rusia) si Portland (Oregon, SUA).