Tokyo, o metropola fabuloasa
Capitala Japoniei, Tokyo, lasa cu siguranta turistilor amintiri exceptionale. Noaptea, turnurile sale ultra-moderne si luminile sale va dau sentimentul ca va aflati intr-o alta lume.
Capital japoneza are mai multe fete: puteti petrece aici si doua saptamani fara a reusi sa faceti macar un tur complet. Cartierele sale au o atmosfera distincta, de la Shinjuku-ul, cel plin de viata, la Asakusa, cea traditionala, la elegantul Ginza. Oprindu-va si privind doar lumea reprezinta un spectacol in sine.
Atractii turistice
Turnul Tokyo este un turn de comunicatii situat in Oarcul Shiba. Reprezinta a doua structura artificiala ca inaltime din Japonia, cu o inaltime de 333 metri.
Palatul Imperial, situat in inima orasului, simbolul culturii japoneze este inconjurat de un parc cu stanci inalte. Difera foarte mult de palatele regale europene, prin simplitatate si lipsa luxului. In jurul Palatului sunt deschise publicului gradinile si parcul Kitamonaru. Palatul resedinta imparatului japonez, iar publicul il poate vizita de doua ori pe an: de ziua imparatului si pe 2 ianuarie.
Gradina Imperiala imbina influentele vestice si estice cu cele englezesti, franceze si cele tipic japoneze. O serie de case de aici sunt recunoscute pentru ca in ele se practica celebra ceremonie a ceaiului. Nu ratati o sera impresionanta de plante tropicale, dar si cei 1500 de ciresi in nuante de roz.
Tokyo Disneyland a fost primul parc Disney construit in afara SUA. In prezent, este cel de-al patrulea cel mai vizitat parc de acest gen din lume. Teritoriul Disneyland-ului e amenajat in stilul Walt Disney: peste tot personaje din desene animate, masini din prima jumatate a secolului al XX-lea, castele ca din poveste.
Muntele Fuji are o intaltime de 3.776 metri, fiind situat in partea de sud a insulei Honshu, in nordul peninsulei Izu si la vest de Tokyo, in provincia Yamashita. Desi pare un munte batran, Fuji este necrutator cu turistii. Niponi sau straini, muntele sacru al Japoniei nu-i iarta deloc. In fiecare an, in perioada cuprinsa intre octombrie si aprilie, zeci de turisti inconstienti, care ignora avertismentele autoritatilor, mor prabusiti in prapastii.
Asakusa, cel mai mare district al orasului, renumit pentru numeroasele magazine, cinematografe, viata si cluburi de noapte, este situat pe malul raului Sumida. Asakusa este zona de shopping ideala pentru amatorii de chilipiruri si suveniruri. Anual, in Asakusa, in luna iulie, are loc Festivalul Florilor, iar in luna decembrie au loc celebrele targuri de arta.
Templul Sensoij este dedicat lui Bodhisattva Kannon, cel mai milos Buddha. Pagoda acestuia are cinci etaje, iar numarul turistilor creste semnificativ in jurul Anului Nou.
Aula Marelui Buddha din Templul Todaiji masoara aproximativ 58 metri lungime, 51 metri latime si 49 metri inaltime. Este locul unde se afla statuia lui Buddha lunga de 4,9 metri si lata de 3 metri.
Cartierul de lux Ginza este unul dintre cele mai scumpe artere comerciale din lume, ocupand locul 5. Cartierul situat in centrul Tokyo-ului adaposteste cele mai mari magazine de lux, cafenele, restaurante, cele mai luxoase case de moda - de la Chanel la Prada - cei mai cunoscuti bijutieri din lume si principalele firme de electrocasnice cu marci precum Sony.
Muzeul Figurilor de Ceara se ridica la rangul celebrului muzeu Madame Tussaud. Cuprinde peste 100 de exponate care imita diferite persoane, de la oameni obisnuiti la personalitati istorice.
Muzeul Bonsailor Takagi este primul muzeu dedicat bonsailor. Bonsai este arta japoneza de a creste plante si arbori miniaturali in ghivece. Dintre arborii care pot fi transformati in bonsai se numara: pinul, ulmul, artarul, jneapanul, laricea, caisul floral, ciresul floral. Muzeul cuprinde mici copaci japonezi, dar si ghivece mai mari sau mai mici frumos decorate.
Museul de Arta Idemitsu a fost inaugurat in anul 1966 si gazduieste lucrari adunate in peste 70 de ani de renumitul colectionar Sazo Idemitsu, fondator al Idemitsu Kason. Muzeul cuprinde si un loc special de relaxare, inconjurat de lucrari de arta orientala.