Thailanda: Programul de exceptare de la carantină "Test & Go" ar putea fi reluat mai repede decât se aștepta

Thailanda: Programul de exceptare de la carantină Test & Go ar putea fi reluat mai repede decât se aștepta

Ministerul Sănătății Publice din Thailanda va propune redeschiderea programului de exceptare de la carantină "Test & Go".

Suspendat pe 22 decembrie 2021 din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron în multe țări, în special în Europa, programul de exceptare de la carantină "Test & Go" ar putea reveni mai devreme decât era de așteptat.

Viceprim-ministrul și ministrul Sănătății Publice, Anutin Charnvirakul, și-a anunțat astăzi, în mass-media locală, intenția de a propune Centrului de Administrare a Situației Covid-19 (CCSA) reluarea eliberării permisului de exceptare de la carantină "Test & Go", care le permite călătorilor vaccinați din țările eligibile să stea in carantină o singură noapte în așteptarea rezultatului testului PCR efectuat la sosirea în Thailanda.

În prezent însă, toți călătorii care ajung în Thailanda, chiar dacă sunt vaccinați cu schema completă, sunt obligați să stea în carantină timp de 7 sau 14 zile, în funcție de rezultatul testului PCR. De la această măsură este exceptată totuși insula Phuket.

Turiștii care aleg Thailanda ca destinatie de vacanta trebuie să fie așadar vaccinați, să aibă test PCR negativ și o asigurare care să acopere riscul COVID-19 în valoare de cel puțin 100.000 de dolari.

Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva virusului care provoaca Covid-19 vor sta in carantină timp de 10-14 zile.