Peisaje nepamantene de pe Terra (GALERIE FOTO)

Peisaje nepamantene de pe Terra (GALERIE FOTO)
Nu e nevoie sa ajungi pe Marte pentru a vedea peisaje atipice. Exista si pe Pamant locuri ce fac nota discordanta cu orice altceva, create de natura sau ajustate de mana omului.
 
Cateva dintre ele par complet ireale, mina de aur pentru pictorii fara idei. Ziare.com, care citeaza Business Insider ofera cateva astfel de exemple:
 
Langa orasul Torrevieja, in sud-vestul Spaniei, se afla doua lacuri cu apa roz, cunoscute ca Las Salinas de Torrevieja. Culoarea e data de algele ce elibereaza in apa un pigment, in anumite conditii.
 
Depresiunea Danakil, din desertul etiopian cu acelasi nume, este unul dintre cele mai fierbinti regiuni locuite pe planeta, temperaturile putand ajunge aici pana la 62 de grade. Cu ce se mai lauda zona aflata la 100 de metru sub nivelul marii? Campuri de sulf, depozite de sare, ce dau spectrul larg de culori, si vulcani.
 
Oamenii de stiinta cred ca, in 10 milioane de ani, zona va fi din nou acoperita cu apa. Din regiune, care arata splendid, insa miroase a oua stricate, se "recolteaza" circa 1,3 milioane de sare anual.
 
Lacul Natron, din Tanzania, este recunoscut pentru culoarea sa rosiatica, data de algele ce traiesc aici.
 
Canionul Antelope, din Arizona, este unul dintre cele mai fotografiate din sud-vestul Americii. Modelat de apa si vant, el insusi arata ca un val involburat, cu o textura fina, catifelata.
 
Gheizerul Fly este putin cunoscut, chiar si pentru locuitorii statului Nevada. A fost creat accidental, de mana omului, in 1916. Apa, cu continutul sau de diferite substante, i-a dat culoarea caracteristica.
 
Huacachina este o oaza din desertul peruvian, un mic complex construit in jurul unui lac natural in regiunea Ica.
La o prima vedere, dunele de nisip Lencois Maranhenses, din nord-estul Braziliei, arata ca oricare altele. Ce le face speciale e faptul ca mustesc a apa, terenul fiind unul jos, adesea indundat in timpul sezonului ploios. In micile bazine care se formeaza traiesc chiar pesti.
 
Terasele de orez sunt emblematice pentru Yunan, China, insa de fiecare data farmeca. Diferitele feluri de vegetatie completeaza peisajul in zeci de nuante.
 
Cappadocia e poate cel mai cunoscut loc din Turcia, cel putin in randul turistilor. Mare parte din casele de 1.000 de ani scobite in piatra sunt inca locuite.
 
In anul 2000, in Mexic s-au descoperit Pesterile de Cristal de la Naica, o adevarata minune a naturii. Se crede ca imensele cristale s-au format in decurs de jumatate de milion de ani, gratie conditiilor unice din aceste tuneluri subterane.
 
Canionul Bryce, aflat in sud-vestul statului american Utah, este recunoscut pentru explozia de culori expusa de structurile sale modelate de vant si apa.
 
In timpul sezonului umed, Salar de Uyuni, o intindere acoperita de sare din Bolivia, este acoperit de un strat fin de apa, care reflecta cerul intr-un mod greu de replicat in alta parte pe Terra.
 
Nordul Iranului este locul in care natura a sculptat niste scari naturale, cunoscute sub denumirea de Badab-e Surt. Doua ape minerale au sapat in stanca si au adus minerale pe munte, acestea depunandu-se in mii de ani. Au rezultat trepte perfect cioplite si bazine cu apa de care animalele profita la maximum.