Novosibirsk Maldives, luat cu asalt de turistii care se pozeaza langa apele ireal de albastre

Novosibirsk Maldives, luat cu asalt de turistii care se pozeaza langa apele ireal de albastre

Moda pozelor postate pe Instagram aduce turistii in numar din ce in ce mai mare la lacul botezat sugestiv "Novosibirsk Maldives". Toti vin si se pozeaza langa apele ireal de albastre din Siberia.

Dar culoarea apei, una extrem de imbietoare, e data, in realitate, de substantele toxice care ajung aici, relateaza ziare.com, care citeaza CNN. E vorba despre oxizi metalici periculosi, care fac ca apa sa devina si alcalina, nivelul pH-ului depasind 8. "Novosibirsk Maldives" este de fapt un lac artificial, creat de o fabrica de carbune din apropiere. Vazand cum lacul e luat cu asalt de turisti, compania s-a vazut nevoita sa avertizeze ca este contaminat cu substante extrem de toxice si ca inotul in apele sale poate fi foarte periculos.

Pe reteaua de socializare ruseasca Vkontakte, Siberian Generating Company a postat urmatorul anunt-avertisment: "In ultima saptamana, lacul pe care noi il folosim ca groapa de gunoi pentru uzina Novosibirsk TEZ-5 a devenit o vedeta a retelelor de socializare". "Dar NU puteti sa inotati in lac. Apele sale au un continut alcalin foarte ridicat, din cauza faptului ca numerosi oxizi metalici sunt dizolvati in lac. Contactul cu pielea ar putea cauza o reactie alergica", se mai arata in anunt.

In plus, turistii sunt avertizati ca fundul lacului este unul foarte mlastinos, iar daca cineva ramane prins, e aproape imposibil sa se elibereze, fara ajutor. Si langa lac a fost postat un anunt, scris cu majuscule: "VA RUGAM CA IN CAUTAREA VOASTRA PENTRU UN SELFIE SA NU CADETI IN GROAPA CU TOXINE! ACESTA ESTE CEL MAI MARE RISC". In ciuda avertismentelor, turistii sunt atrasi de ape ca de un magnet.