Motivul pentru care este recomandat sa alegi vin in loc de cafea atunci cand calatoresti cu avionul
Din cauza diferentelor de fus orar si a efectelor zborului este imposibil sa nu te simti obosit in timpul calatoriei. Asa apare nevoia de a consuma cafea. Totusi, exista o problema atunci cand alegi sa-ti restabilesti echilibrul energetic in acest mod: cafeaua nu este de cea mai buna calitate in avion, scrie The Independent.
Motivele pentru care cafeaua are un gust diferit in avion:
Calitatea apei
Apa folosita pentru prepararea cafelei provine din acelasi rezervor in care sta apa pe care o folositi pentru a va spala mainile in baie si, aparent, nu este de cea mai buna calitate.
Modul de preparare
La 10.000 de metri apa se fierbe la o temperatura mult mai scazuta, aroma cafelei avand de suferit.
Slabirea intensitatii gustului
Nu este numai vina calitatii cafelei, inclusiv gusturile tale pot fi modificate din cauza presiunii cabinei, aerului uscat si altitudinii, ceea ce slabeste intensitate gustului.
Motivul pentru care ar trebui sa inlocuiti cafeaua cu vin
Totusi nu trebuie sa fiti dezamagiti. O alternativa mult mai buna este vinul, care se dovedeste a-si imbunatati calitatile la altitudine, este de parere Jordan Salcito, director al sectiei de vinuri a restaurantelor Momofuku. „Ca regula generala, vinul va avea un gust mai bun la altitudine. Acest lucru se datoreaza acelorasi motive care fac ca gustul cafelei sa fie mai rau: presiunea aerului uscat si a cabinei“, a spus acesta. „Cabinele de aviatie sunt incredibil de uscate. Cu cat este mai uscat mediul inconjurator, cu atat mai slab este sistemul vostru olfactiv, ceea ce va impiedica sa simtiti complexitatea gustului“, a spus Andrea Robinson, maestru somelier. Expertii recomanda consumul unui vin alb spumos, cu o aroma puternica.