Idei preconcepute despre calatoria in Africa

Idei preconcepute despre calatoria in Africa
Africa nu este un loc plin de pericole, in care animalele salbatice zburda libere si abia asteapta sa intalneasca un turist pentru a-l devora. Cel de-al doilea continent al lumii ca marime si numar al populatiei da nastere constant multor idei preconcepute, care ii fac pe multi sa se gandeasca de doua ori inainte sa planifice o calatorie pe taramuri africane.
 
Africa este casa a miliarde de oameni, fiind cel mai vechi teritoriu populat al lumii si, cel mai probabil, locul in care isi are originea specia umana. Tocmai diversitatea acestui continent a dus la formarea unor idei preconcepute de-a lungul timpului. Iata ce ar trebui sa stii, daca visezi la o calatorie in Africa, potrivit acasa.ro.
 
1. Africa este un loc al salbaticilor, care traiesc in sate rudimentare
Fiind un teritoriu extins, cu o clima diversa, Africa are asezari omenesti dense in unele regiuni si rasfirate in altele. A considera ca africanii traiesc doar in sate rudimentare este o eroare. Orase mari, moderne si aglomerate, precum Cairo sau Nairobi, au cladiri din caramida, transport public si multe alte facilitati ale stilului de viata civilizat.
 
2. Africa este un desert imens/o padure tropicala
Geografia Africii ramane un mister pentru multi locuitori ai Planetei, care au "studiat-o" doar in filme si documentare. Africa nu se rezuma la desertul Sahara sau padurile sale tropicale unice. De altfel, continentul african se remarca prin clima sa diversa, de la cea temperata din Nord, pana la cea ecuatoriala din Sud.
 
3. In Africa, fiarele salbatice te pot ataca oricand
Gresit! O parte semnificativa din animalele salbatice din Africa traiesc in rezervatii si parcuri naturale, care se pot afla in apropierea oraselor. Acest lucru nu inseamna ca locuitorii acestor orase se intalnesc des in curtea din spatele casei cu lei si girafe.
 
4. Africanii traiesc aproape dezbracati si poarta mereu arme de aparare rudimentare 
In timp ce triburile africane, precum locuitorii maasai, inca traiesc precum stramosii lor si pot fi vazuti in tinute specifice si purtand scuturi improvizate, nu toti locuitorii Africii au ramas in acest stadiu de dezvoltare. Multe grupuri etnice populeaza Africa, iar o buna parte dintre ele s-au aliniat standardelor moderne de viata.
 
5. In Africa, poti contacta boli mortale
Este adevarat ca unele regiuni ale Africii au inca multe imbunatatiri de facut sistemului de sanatate publica si prezinta un risc crescut de contactare a bolilor tropicale, insa acest lucru nu este valabil pentru intregul continent.