Din ce in ce mai multe meduze veninoase pe insulele turistice din Thailanda

Din ce in ce mai multe meduze veninoase pe insulele turistice din Thailanda

Autoritatile de pe insulele thailandeze Koh Samui, Koh Pha-Ngan si Koh Tao, deosebit de apreciate de turisti, au instalat indicatoare de avertizare privind o posibila crestere a numarului de meduze Cubozoa, deosebit de veninoase.

Meduzele Cubozoa, de culoare bleu si cu forma cubica, al caror venin se numara printre cele mai letale din lume, traiesc in Golful Thailandei tot timpul anului, insa numarul lor este in crestere in timpul sezonului ploios, care se intinde din iulie pana in octombrie, conform Marinei thailandeze si centrului de cercetare si dezvoltare a resurselor din zonele costiere.

"Indicatoare de avertizare au fost montate pe toate plajele, insa inotul nu este interzis", a explicat un cercetator din cadrul centrului, potrivit DPA.

Plajele de pe insulele Koh Samui, Koh Pha-Ngan si Koh Tao au fost dotate cu otet si truse de prim-ajutor, iar in apa au fost montate plase pentru crearea unor zone sigure pentru inotatori, a adaugat specialistul.

In ultimii 20 de ani, sase persoane au murit in Thailanda dupa ce au fost intepate de meduzele cubice - patru in zona insulei Koh Pha-Ngan si doua in apropiere de insula Koh Samui.

Cel mai recent caz de deces din aceasta cauza a avut loc in anul 2015, cand doua turiste, una din Thailanda si una din Germania, si-au pierdut viata dupa ce au fost intepate de meduze Cubozoa, in apropierea insulelor Koh Pha-Ngan, respectiv Koh Samui.