Constructia inedita din inima Muntilor Fagaras: Hotelul de gheata de la Balea Lac

Constructia inedita din inima Muntilor Fagaras: Hotelul de gheata de la Balea Lac
Hotelul de gheata de la Balea Lac va fi deschis si in acest an. Cele trei igluuri si 14 camere vor fi inaugurate inainte de Sarbatoarea Craciunului. In plus, minunata biserica de gheata va fi ridicata in ianuarie.
 
Singurul hotel de gheata din Romania si printre putinele din Europa, cel de la peste 2.000 de metri altitudine, din Muntii Fagarasului, de la Balea Lac atrage indeosebi turisti straini. Clientii dornici de experiente extreme trebuie sa semneze declaratii pe propria raspundere cum ca sunt de acord sa doarma in frig.
 
Chiar inainte de a fi inaugurat, hotelul din Muntii Fagaras este deja "plin". Asta din cauza ca turistii pasionati de astfel de experiente fac rezervari din timp, astfel ca se intampla ca toate locurile disponibile pentru noaptea de Revelion sa fie ocupate cu mult timp inainte ca aceasta constructia inedita sa isi deschida portile. 
 
In sezonul 2012 -2013, hotelul de gheata este decorat in spiritul carnavalelor din trei orase mari ale lumii - Rio de Janeiro, Venetia si Berlin. 
 
O noapte intr-una din camerele hotelului de gheata costa 300 de lei, iar inchirierea unui iglu ajunge la 400 de lei pe noapte. Constructia pune la dispozitie si un tur intreg cu doar cativa lei de persoana. Daca sunteti in trecere, puteti cina in restaurantul acestuia. Noaptea cei mai buni dj vin pentru a intretine o atmosfera speciala transformand hotelul intr-un club de noapte.
 
In interior, temperatura nu este mai mare de 2 grade Celsius. De ce? Simplu: bucatile de gheata sunt mentinute la o anumita temperatura, in cazul nerespectarii acesteia, ele riscand sa se topeasca!
 
Primul hotel de gheata din Romania a fost realizat in 2006, la Balea Lac, de primarul Avrigului, Arnold Klingeis. A fost gandit sub forma unui iglu imens, cu o suprafata de cateva sute de metri patrati.
 
Daca in anii trecuti, Balea Lac reprezenta doar o zona turistica fara partii amenajate, unde riscul de producere de avalanse este foarte mare, pe crestele Fagarasului, odata cu constructia primului hotel de gheata, turismul montan s-a revitalizat considerabil.
 
Aceste constructii de gheata inedite rezista trei luni pe an, iar accesul in zona este posibil doar cu telecabina de la Balea Lac.