Cinci modalitati de a calatori ieftin in orice oras din lume

Cinci modalitati de a calatori ieftin in orice oras din lume

Cei care doresc sa ajunga in numeroase destinatii fara a cheltui prea multi bani au cateva posibilitati de a calatori ieftin in orice oras din lume, arata portalul nytimes.com, citat de Mediafax.

Stai la hostel. Hostelurile sunt o alternativa ieftina la hoteluri, in care baile si camerele sunt comune. Acestea ofera conditii de curatenie apropiate de cele pe care le gasesti in locurile de cazare mai scumpe. In plus, chiar si atunci cand turistii opteaza pentru posibilitatea de a lua o camera proprie pastreaza oportunitatea de a face economii semnificative in timpul unei vacante.

Evita restaurantele. Nu merita sa mergi la restaurant daca doresti sa iei doar o gustare mica in timpul unei excursii. Este mai indicat sa iti cumperi produse din magazine sau din piete, deoarece acelea sunt cu mult mai ieftine. Majoritatea hostelurilor sau spatiilor de cazare obtinute prin platforma Airbnb dispun de bucatarii si de frigidere, asa ca nu va trebui sa te ingrijorezi in legatura cu locul de depozitare.

Nu impacheta prea multe bagaje. Bagajele mai usoare iti ofera posibilitatea de a te deplasa mai usor, indiferent ca alegi sa mergi pe jos sau sa folosesti transportul public. Astfel, nu vei fi nevoit sa apelezi la modalitati mai scumpe, precum un taxi sau un serviciu privat de transport, pentru a te deplasa - si a cara bagajele - dintr-un loc in altul.

Achizitioneaza o cartela SIM. Daca nu esti sigur de costurile de roaming de la destinatie, atunci fa rost de o cartela SIM. Acestea sunt usor de folosit si pot fi gasite in foarte multe locatii dintr-un oras, precum magazine sau automate speciale.

Cumpara cartele de transport public. Sistemele locale de transport public pun la dispozitii cartele cu pret redus pentru cei vor sa foloseasca frecvent mijloacele de transport in comun. Ele sunt ideale daca vrei sa stai intr-un oras pentru mai multe zile, deoarece au un cost mai mic decat calatoriile cumparate individual. U.O.