Cele mai ciudate locuri de cazare din lume

Cele mai ciudate locuri de cazare din lume

Când merg în vacanţă, majoritatea turistilor caută facilităţi standard - confort, Wi-Fi, mic dejun si poate o piscină sau spa. Însă, pentru a câstiga lupta care se dă între hotelieri, operatorii de cazare din întreaga lume s-au reinventat cu idei unice si au construit hoteluri dintre cele mai puţin obisnuite. De la cazarea în Castel de nisip, până la petrecerea unei nopţi într-un vulcan, există hoteluri cu adevărat unice pe tot globul, scrie adevarul.ro, care citeaza listverse.com.

Castel de nisip: Cei care visau în copilărie să doarmă în castelelel de nisip construit pe plajă, chiar pot avea ocazia unei astfel de experienţe. În Olanda există două astfel de hoteluri, construite în 2015 în localităţile Oss si Sneek. Reabilitate în fiecare an, cele două hoteluri îsi găzduiesc oaspeţii în camere făcute în întregime din nisip. Pereţii si tavanul au fost tratate pentru a preveni prăbusirea, iar camerele sunt împodobite cu sculpturi de nisip.

Hotelul Vulcan: Ascuns în pădurile tropicale din Chile, „Hotelul Vulcan“ atrage acea categorie de turisti care caută o experienţă inedită. Acoperit cu viţă de vie, din vârful hotelului „erupe“ un izvor de apă simulând o erupţie vulcanică. Printre facilităţile oferite de acest loc de cazare se numără băi sculptate în lemn si un teren de golf prin pădurea tropical. Oaspeţii au acces în hotel pe un pod de lem.

Hotelul din siloz: Dacă ajungeţi în Noua Zeelandă  si vreţi să aveţi parte de o cazare mai puţin obisnuită, puteţi încerca hotelul construit sub forma unui depozit de cereal. Silozurile au fost gândite pentru a oferi o experienţă unică de cazare. Din exterior, acestea nu par a fi prea spaţioase, dar oaspeţii se pot bucura de o zonă de living, o bucătărie, la parter, dormitor si o baie la nivelul superior. Trapa silozului se deschide pentru a oferi oaspeţilor o vedere către cer.