Cele mai bune destinatii turistice pentru gurmanzi
Bangladesh, Japonia, Italia si Filipine sunt patru dintre tarile cu cele mai interesante si bune preparate din lume, acestea fiind puncte de bifat pe harta gurmanzilor.
Daca ati vazut vreodata filmul Disney „Shark Tale“ inseamna ca va suna cunoscuta fraza urmatoare: „Pestii ne sunt prieteni, nu mancare“. Cu toate acestea, pentru noi, mancarea si pestii ne sunt prieteni. Ne plac delicatesele, pestii ciudati, legumele asortate si experientele noi. Intelegem diferite culturi prin bucataria lor. Diferite tari au un anumit farmec in ceea ce priveste mancarea, aratandu-si stilul de viata prin alimente gatite. Mai mult, trend-ul recent al pozelor postate pe retele sociale ne provoaca foame si pofta. Pentru a experimenta cele mai bune bucate, trebuie sa calatoresti intr-o tara care este recunoscuta pentru preparatele fabuloase, dar exista atat de multe tari cu atat de multe mancaruri bune incat e greu de ales. De aceea, „Life Hack“ a intocmit o lista cu tari care provoaca bucurie in stomac, dar si in minte.
Bangladesh, taramul pe care mancarea de strada are un gust divin pe timp de iarna
Poate fi surprinzator sa numesti Bangladeshul drept un taram cu preparate inedite. Bangladeshul poate sa fie un loc misterior, dar si magic. Strazile aglomerate, autobuzele vechi si pietele cu produse proaspete dau mediului o ambianta perfecta. Vara este anotimpul perfect pentru a vizita Bangladeshul, dar pe timp de iarna frumusetea secreta a orasului iese la iveala. Bangladesh este tara care are cele mai delicioase mancaruri de strada, printre care iaurt delicios si „Chai“, adica ceai local. Vizitatorii trebuie sa incerce „Fuschka“, un platou cu pateuri prajite, umplute cu ardei verde si ceapa, introduse intr-un cu sos picant si fierbinte. Acest fel de mancare te incalzeste imediat si te faci sa mai vrei. Apoi, puteti incerca „Bhapa Pittas“, un aluat de foi care poate fi mancat cu zahar brun si fulgi de nuci de cocos. Acest desert se gaseste pe strazile orasului. De asemenea, turistii pot vizita Cox Bazaar, una dintre cele mai lungi plaje din lume, acolo unde mancarurile sunt la fel de delicioase.
Japonia, tara care apreciaza bunele maniere
Japonia este plina de valori clasice si internationale. Japonezii practica maniere speciale si respecta traditii care ii ajuta in cursul vietii. Exista o anumita metoda de sedere la masa, de a manca, de a bea, de a merge si de a vorbi, reguli care se aplica pentru a savura fiecare delicatesa. Japonia este cunoscuta in intreaga lume pentru un preparat special: sushi. Tara inconjurata de ocean, Japonia este unul dintre cei mai mari producatori de peste proaspat din lume. Astfel, sushi a devenit o delicatesa iubita de oameni din intreaga lume. Felia de peste proaspat, patul de ore si amestecul picat de ierburi au facut ca aceasta mancare sa fie adorata. Pentru iubitorii de carne de peste, Japonia este o destinatie de bifat. Aici, pestele se mananca cu mainile, se apuca cu trei degete, se inbiba cu sos de soia iar la final farfuria se curata. Trebuie sa iti arati respectul pentru mancare, doar asa vei avea la dispozitie o gama larga de carne de peste. „Life Hack“ recomanda resturantul de la statia de metrou Tokyo ca fiind cel mai bun in materie de sushi, chef Jiro fiind cel mai priceput in acest sens.
Italia, locul unde mancare si vinul se intalnesc la mijloc
Italia este cunoscuta in jurul lumii pentru vinul delicios, pentru branzeturile fine si pentru aromele sale subtile. Oamenii iubesc Italia pentru limba ei frumoasa si pentru abilitatea de a transfora orice preparat in arta. Mai mult, italienii ne invata cum sa imbinam branza, mancarea si vinul intr-un mod cat mai bun. Italia mai este recunoscuta pentru cafea, produsele de patiserie, pizza si paste. Cand esti in Italia trebuie sa lasi la o parte mancarea de tip fast-food si sa incerci intotdeauna pizza margarita. De cele mai multe ori, cele mai simple mancaruri sunt si cele mai bune, mai ales in Italia. Poti sa simti gustul rosiilor delicioase, sa te bucuri de o branza buna si sa asortezi un pahar de vin din cel mai bun soi. Daca preferi ceva mai clasic, atunci risotto cu fructe de mare e o alegere buna, iar in Sardinia preturile sunt cele mai rezonabile. Acolo, te vei putea bucura de cele mai proaspete de fructe de mare, alaturi de o vedere frumoasa.
Filipine, taram plin de unicitate
Filipine este una dintre tarile din Asia care combina atat cultura asiatica, cat si cea europeana. Filipine a fost colonizata de portughezi, astfel nascandu-se o combinatie de mancare foarte delicioasa. De altfel, filipinezii sunt primitori si vor mereu sa imparta mancarea cu cei care ii viziteaza. Balut este una dintre cele mai renimite mancaruri ale zonei. Balut este un fetus de pasare neclocit care ste pus sub aburi si este mancat sos de soia. Filipinezii il mananca, de regula, la micul dejun, din moment ce proteinele continute ii ajuta sa aiba energie. In timp ce unii il considera un preparat dezgustator, altii il vad ca pe o delicatesa.
sursa: adevarul.ro