Cea mai izolata localitate din lume gazduieste 800 de oameni

Cea mai izolata localitate din lume gazduieste 800 de oameni

Este vorba de mica insula frantuzeasca numita La Reunion. Este localizata in Oceanul Indian, intre Madagascar si Mauritius. Este o insula izolata si localitatea se numeste Cirque de Mafate.

Cea mai izolata localitate din lume gazduieste 800 de oameni este o vale de 100 de metri patrati. Cirque de Mafate a fost izolata de restul lumii in urma cu milioane de ani. A devenit asa dupa prabusirea unui vulcan. Accesul este posibil pe jos sau cu elicopterul.  Primii locuitori au fost africanii scapati din sclavie. Apoi au aparut fermierii francezi ce cautau un pamânt bogat. In prezent, in Mafate locuiesc 800 de oameni. Toti rezidentii sunt descendenti directi ai colonistilor originali.

In aceasta localitate nu exista apa curenta sau electricitate. Daca este nevoie de un medic sau de un politist, oamenii il aduc cu elicopterul in localitate. In anul 2010, Mafate a devenit patrimoniu mondial in urma deciziei UNESCO. Aceasta desemnare a adus un flux mare de turisti pe insula. Cei care vin aici o fac pentru a se relaxa si admira peisaje. Dar si pentru a vedea specii de pasari sau plante care exista doar in acest loc, informeaza BBC.