Care sunt cele mai frumoase si apreciate insule din lume

Care sunt cele mai frumoase si apreciate insule din lume

Maui, in Hawaii, a fost numita cea mai frumoasa insula din lume, a doua clasata la nivel mondial fiind o cunoscuta insula din Grecia, aflata si printre destinatiile de vacanta preferate de romani.

Primele locuri intr-un clasament al celor mai frumoase insule din lume realizat de TripAdvisor sunt ocupate de Maui din Hawaii, Santorini din Grecia, Jamaica, Providenciales si Bali.

La nivel european, Santorini se situeaza pe primul loc, in acest top figurand si Jersey din Insulele Canalului Manecii, (locul al 9-lea) sau Capri, in Italia, (locul al 10-lea).

Astfel, potrivit cotidianului Daily Mail, insula Maui, faimoasa pentru plajele ei aurii si idilice, pentru locurile destinate si adecvate scufundarilor si pentru craterele vulcanice, a fost numita cea mai frumoasa insula din lume. Aceasta a depasit, posibil si datorita celor doi munti vulcanici si a florei si faunei extrem de rare pe mapamond, insula greceasca Santorini si pe cea caraibiana Jamaica, si ele la fel de prestigioase.

Providenciales, care face parte din grupul de insule Turks si Caicos din Marea Caraibilor, si Bali din Indonezia, au completat clasamentul realizat la nivel global, in timp ce Jersey din Insulele Canalului a fost numita una dintre cele mai frumoase din Europa, anul acesta.

La nivel mondial, al saselea loc este ocupat de insula spaniola Mallorca, pe locul sapte clasandu-se Mauritius, insula Phuket a ocupat locul al 8-lea, Bora Bora locul 9 si insula braziliana Fernando de Noronha a ocupat locul al 10-lea.

La nivel european, Santorini este urmata de Mallorca si Madeira, din Portugalia. Creta din Grecia ocupa locul al 4-lea si Tenerife din Spania, pozitia a cincea in clasament. În continuare, insula Rodos din Grecia ocupa locul al saselea, locul al saptelea fiind ocupat de insula spaniola Gran Canaria, in timp ce Corsica din Franta este a opta in top. Insulei Jersey din Insulele Canalului i s-a atribuit locul al 9-lea, iar Capri din Italia a incheiat clasamentul celor 10 cele mai frumoase insule din Europa.