Zece secrete ascunse in biblioteca Vaticanului

Zece secrete ascunse in biblioteca Vaticanului

Multi dintre noi am auzit, probabil, de Biblioteca secreta a Vaticanului, adica locul din biblioteca unde publicul larg nu are acces, ci doar un numar redus de cardinali din jurul Papei. Dar ce se ascunde in Biblioteca secreta a Vaticanului?

In anul 1677, a fost publicata lucrarea Cartea Muta, in care sunt explicitate procesele pe care alchimistul le parcurgea pentru a obtine aur dintr-un metal impur. Cartea este una controversata si este pastrata in arhivele Vaticanului, departe de ochii cercetatorilor. Este o carte secreta si interzisa. Nu este singura lucrare de acest gen din arhivele Vaticanului. Grand Grimoire este o carte care a fost descoperita in mormantul regelui Solomon. Se spune ca este o carte bizara, interzisa, pentru ca ea contine texte de invocare a diavolului.
Cei care au avut ocazia sa studieze aceasta carte sustin ca este imposibil de distrus. Paginile, chiar daca sunt din hartie, sunt imposibil de rupt, ars sau distruse cu cu?itul. Se spune ca ele sunt protejate de magia Diavolului.

Iata ipotezele care au fot vehiculate de-a lungul timpului cu privire la ce-ar putea ascunde Vaticanul in biblioteca sa:

1. Alte versiuni ale Evangheliilor care ar arata ca Iisus Hristos nu ar fi ceea ce este (“Fiul lui Dumnezeu”), acest lucru ducand la subminarea intregii religii crestine. Daca ar fi fost ceva de mare importanta, care ar fi avut ca efect zdruncinarea din temelii a bazelor crestinismului, Biserica Catolica n-ar fi mai fi pastrat asemenea materiale, ci pur si simplu le-ar fi ars! De ce sa pastrezi atatea secole si milenii un lucru care te-ar compromite atat de rau? Daca ar fi existat o asemenea dovada, de-a lungul unei perioade atat de lungi, cineva tot ar fi pus mana pe ea si s-o prezinte lumii. Asa ca cea mai simpla solutie pentru a nu se compromite, ar fi fost distrugerea materialelor, nu pastrarea lor! Deci, nu cred ca e ceva extrem de compromitator pentru religia crestina.

2. Materiale care ar arata ca Iisus Hristos s-ar fi insurat cu Maria Magdalena si ar fi avut copii. Aceasta ipoteza este una si mai fantezista, fiind lansata odata cu celebrul “Cod al lui da Vinci”. Scopul lui Iisus in lume n-a fost acela de a-si forma o familie (sic!), ci de a mantui lumea. Daca Iisus ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena si ar fi avut copii, atunci El n-ar fi fost altceva decat un om obisnuit si nu “Fiul lui Dumnezeu”. Si atunci, iarasi s-ar fi zdruncinat bazele crestinismului si, in consecinta, la fel cum am explicat la punctul 1) materialele respective (daca ar exista) ar fi trebuit sa fie distruse, si nu pastrate!

3. Carti secrete despre sfarsitul lumii. Iata o ipoteza fascinanta, care are, intr-adevar, mai multa logica. In Noul Testament nu avem decat “Apocalipsa lui Ioan” – singurul material despre sfarsitul lumii. E posibil, insa, sa existe mai multe Apocalipse, de care noi sa nu stim, in care s-ar prezenta mult mai detaliat si mai clar datele despre sfarsitul lumii. De ce ar tine secret Vaticanul asemenea materiale? Pentru ca omenirea sa nu stie cand va veni acest sfarsit al lumii. Daca toti am sti, de exemplu, ca Apocalipsa ar avea loc peste 1 an, ar mai lucra cineva? Ar mai produce cineva? Intreaga omenire ar intra intr-un adevarat haos si stare de agitatie.

4. Informatii despre relatiile speciale dintre Vatican si sovietici, nazisti sau CIA. Desi si aceasta ar putea fi o solutie, totusi e putin probabila, intrucat despre biblioteca secreta a Vaticanul se stie demult, inca din secolul al XVII-lea, atunci cand papa Paul al V-lea separa Biblioteca Vaticanului de arhivele secrete.

5. Scrieri eretice adunate de-a lungul timpului. Se stie ca Biserica Catolica a publicat de-a lungul timpului o lista cu lucrarile interzise a circula in lume (tratate de vrajitorie, demonologie, ocultism etc.) Unele din aceste carti eretice au fost total distruse de-a lungul timpului, singurele exemplare care au ramas fiind cele din arhiva Vaticanului. Poate ca in unele din cartile de ocultism exista formule magice cu impact real, de aceea Vaticanul nu a dorit a le face cunoscute.

6. O serie de profetii, ca profetiile de la Fatima. Se stie ca, in cadrul profetiilor de la Fatima (1917), de exemplu, au fost facute publice trei mesaje, dar se pare ca mai exista si alte mesaje ce sunt tinute secret de catre Vatican. Si e posibil sa existe si alte profetii facute de-a lungul timpului. De ce ar tine papalitatea ascunse asemenea mesaje? Pai poate pentru un motiv asemanator pentru care a fost pastrata tacerea in cazul celui de-al treilea mesaj de la Fatima: pentru a nu se pune in pericol viata papei Ioan Paul al II-lea.

7. Inregistrari privind implicarea si influenta unor guverne ale lumii sau a unor organizatii (de exemplu, iezuitii) in istoria lumii. Se stie ca lumea aceasta a fost condusa dintotdeauna de fortele din umbra. Probabil ca Vaticanul detine destule informatii despre aceste forte oculte, dar, din motive evidente, nu doreste sa le faca publice.

8. Documente privind existenta unor artifacte religioase. Este Giulgiul din Torino un fals sau unul autentic? Exista Chivotul Legii? Exista crucea originala pe care Iisus a fost crucificat? Poate ca raspunsurile la toate aceste intrebari se afla in Biblioteca secreta a Vaticanului, iar publicul larg nu trebuie sa le stie.

9. Arhive care identifica Vaticanul ca fiind “Scaunul Satanei”, asa cum protestantii au acuzat Roma inca din secolul al XVI-lea. N-ar fi exclusa nicio asemenea varianta, desi sunt sceptic, ca in cazul punctului 1) ca papalitatea ar mai tine pastrate asemenea documente.

10. Materiale ce demonstreaza existenta extraterestrilor. Iata intr-adevar o ipoteza interesanta, facuta in contextul in care insasi Biserica Catolica recunoaste posibilitatea existentei extraterestrilor. Si ma gandesc ca cei de la Vatican detin in mod categoric informatii mai detaliate despre acest subiect; altfel nu s-ar fi hazardat sa faca aprecieri fara dovezi.

sursa: efemeride.ro