Zborul cu avionul in timpul sarcinii
Multe femei sunt nesigure in legatura cu zborul cu avionul in timpul sarcinii. Este neprimejdios sa zbori in timpul sarcinii? Exista ceva la inaltime care ar putea dauna copilului? Ce se intampla daca intri in travaliu? Fiti pe pace, deoarece zborul in timpul sarcinii este aproape intotdeauna lipsit de primejdii, deci nu trebuie sa va modificati programul de calatorie.
Zborul in fazele incipiente ale sarcinii
In fazele incipiente ale sarcinii zborul cu avionul este neprimejdios. Totusi, in primul trimestru, zborul poate accentua simptomele de sarcina, precum greata matinala. Nu ar fi rau sa aveti cateva pungi pentru vomitat in plus la indemana. Iar un nas infundat la sol poate deveni mult mai suparator odata ce urci in nori.
Zborul si sarcina: circulatia
Multe femei afirma ca al doilea trimestru este cel mai comfortabil. Greturile matinale trec, riscul unui avort spontan este diminuat si sunt cele mai mici sanse sa se produca o nastere prematura in acesta perioada. Totusi, exista inca niste aspecte care nu trebuie ignorate, si anume circulatia sanguina, sfatuieste lyla.ro.
Sarcina poate crea probleme de circulatie la orice femeie. De asemenea, se stie ca in timpul zborului cresc sansele de-a se forma un cheag de sange. Puse la un loc, cele doua aspecte pot duce la unele probleme. Insarcinata sau nu, iata cateva sfaturi pentru o circulatie buna:
• Purtati haine comfortabile, lejere
• Purtati ciorapi cu compresie; acestia va vor ajuta sa tineti sangele in circulatie de la glezne pana la inima si plamani
• Evitati sa stati picior peste picior
• Beti multa apa si mentineti-va hidratati
Una dintre cele mai bune metode de-a va mentine sangele in circulatie este sa va miscati. Plimbati-va pe culoar la fiecare ora. La fiecare jumatate de ora, flexati picioarele, rotiti gleznele si miscati degetele de la picioare. Aceastea sunt cateva miscari simple pe care le puteti face pe scaun, fara a deranja persoana de langa. Daca scaunul de langa este neocupat, ridicati-va picioarele si bucurati-va de spatiul mai mare!
Legati-va centura!
Odata cu cresterea burtii, comfortul devine din ce in ce mai greu de obtinut. Din pacate, scaunele din avioane nu sunt cele mai comfortabile posibil. Cand va imbarcati, nu ezitati sa cereti un scaun cu putin mai mult spatiu. Scaunele de la culoar au cel mai mult spatiu, dar si randurile de scaune pentru urgente au spatiu mai mare pentru picioare. Locurile de langa usa nu sunt o optiune buna pentru femeile insarcinate. Este de asemenea indicat ca femeile insarcinate sa poarte centura de siguranta pe parcursul intregului zbor, deoarece in caz de turbulente pot exista riscuri de traumatisme.
Nu fiti timide
Zborul in timpul celui de-al treilea trimestru de sarcina este inca neprimejdios daca termenul de nastere nu este prea aproape. Si totusi, posibilitatea unei nasteri premature trebuie luata in considerare inainte de-a pleca la drum. Inainte de plecare, verificati-va asigurarea medicala pentru cazul in care bebelusul decide ca vrea sa apara mai repede. Ar trebui sa cereti medicului sau moasei un contact medical pe traseul dvs. si sa aveti fisa medicala cu dvs.
Daca simtiti contractii puternici si repetate in timpul zborului, anuntati echipajul de zbor imediat. Echipajul este probabil instruit pentru astfel de urgente, sau avionul va face o aterizare de urgenta pe cel mai apropiat aeroport pentru a fi pusa sub supraveghere medicala.
Siguranta e prima
Una dintre cele mai mari motive de ingrijorare pentru femeile insarcinate este daca detectorul de metale este primejdios sau nu pentru copil. Raspunsul, nu este primejdios! Aceste aparate nu sunt cu radiatii X si nu vor cauza niciun rau copilului.
Problemele de siguranta asociate cu presiunea din avion preocupa unele femei. Toate cursele de pasageri din prezent sunt presurizate pentru o altitudine de 1500 pana la 2500 de km. Daca proveniti dintr-o zona cu altitudine joasa, e posibil sa simtiti diferenta de presiune. Va creste ritmul cardiac si presiunea sanguina pentru a putea suplimenta lipsa de oxigen.
Pentru majoritatea femeilor insarcinate, acest fapt nu reprezinta un pericol. Daca aveti totusi probleme cardiovasculare este indicat sa evitati zborurile. Toate femeile insarcinate ar trebui sa evite zborul intr-un avion nepresurizat.