Topul celor mai neobisnuite legi: Mancatul sau sarutul in public pot fi pedepsite cu inchisoarea

Topul celor mai neobisnuite legi: Mancatul sau sarutul in public pot fi pedepsite cu inchisoarea

Exprimarea afectiunii in public, folosirea gumei de mestecat sau mancatul in public pot fi pedepsite cu aspre amenzi sau chiar cu inchisoarea in anumite tari. Ori de cate ori mergeti in vacanta intr-o alta tara, este important sa cunoasteti nu numai diferentele culturale, ci si pe cele juridice. Lipsa informatiilor cu privire la actiunile considerate normale in tara natala, dar care constituie o incalcare a legii in destinatia aleasa pot duce chiar la pedeapsa cu inchisoarea, scrie providr.com.

Topul celor mai neobisnuite legi:

1. Daca va indreptati spre Singapore, lasati guma de mestecat acasa. Aici este total interzisa comercializarea gumei, intr-un efort sustinut de a mentine strazile curate.

2. Cand calatoriti intr-o tara predominant musulmana, femeile trebuie sa se imbrace modest. Sanctiunile pot varia de la un simplu avertisment la pedeapsa cu inchisoarea.

3. Autobahn este probabil cea mai faimoasa autostrada din lume, dar nu va opriti sa faceti poze. Acest lucru va poate aduce o amenda imensa.

4. Daca va aflati in Danemarca, verificati registrul de nume aprobat pentru bebelusi, deoarece noul nume al copilului trebuie aprobat de Guvern.

5. Uitati de jogging in Burundi. A fost interzis in tara africana din cauza temerii ca cetatenii ar putea organiza o revolta prin intermediul acestei activitati.

6. Daca locuiti in Emiratele Arabe Unite, asigurati-va ca va casatoriti cu partenerul de viata inainte de a locui impreuna. Altfel, ambii veti putea fi sanctionati cu inchisoarea.

7. Sarbatorirea Zilei Îndragostitilor este interzisa in Pakistan si Arabia Saudita. Tarile musulmane refuza sa recunoasca aceasta sarbatoare, considerand ca este un mod de a celebra o iubire care nu este inchinata lui Dumnezeu.

8. Exprimarea afectiunii in public nu este permisa in tari precum Qatar, Indonezia si Thailanda. Nerespectarea acestei reguli poate duce la amenzi sau chiar la inchisoare.

9. Daca sunteti prins mancand in public in timpul Ramadanului in Emiratele Arabe Unite, s-ar putea sa fiti amendati sau inchisi, chiar daca nu sunteti musulmani.

10. Consumul de alcool contravine religiei musulmane. Prin urmare, poate duce la o condamnare grava cu inchisoarea.

sursa: adevarul.ro