Satul din Portugalia construit in bolovani uriasi pare desprins din povesti (GALERIE FOTO)

Satul din Portugalia construit in bolovani uriasi pare desprins din povesti (GALERIE FOTO)
Casele din Monsanto, un sat medieval din estul Portugaliei, au o arhitectura unica in lume: ele sunt construite in, pe, sub si in jurul unor bolovani uriasi care cantaresc 200 de tone. Natura ne pune la dispozitie toata materia prima de care avem nevoie pentru a ridica locuinte. O demonstreaza foarte bine un sat de munte din estul Portugaliei, construit in si printre bolovani uriasi de stanca. Multe dintre casele acestui sat par desprinse din pelicula „Stapanul inelelor”, potrivit adevarul.ro. 
 
Situat la 2.486 altitudine, satul Monsanto dateaza din secolul al XVI-lea, iar constructiile au rezistat foarte bine probei timpului. Sa traiesti sub stanci uriase, care cantaresc foarte mult, poate fi o experienta stresanta, dar cei 800 de sateni din Monsanto nu au nicio problema cu asta. Casele lor sunt ingramadite sub si printre bolovanii uriasi, care servesc ca pereti, podele si chiar ca acoperisuri. Localnicii au preferat sa foloseasca ceea ce le-a oferit natura decat sa incerce sa dea bolovanii la o parte. Unii proprietari au cioplit scari in bolovanii de piatra si au construit case cu etaj tot in bolovani.
 
In anul 1938, Monsanto a primit titlul de „cel mai portughez sat din Portogalia“, cu toate ca arhitectura sa este departe de cea a unui sat traditional. Aflat aproape de granita cu Spania, Monsanto ofera privelisti spectaculoase. Verdeata bogata completeaza peisajul acestui sat inedit. Locuintele din Monsanto nu pot fi modificate in niciun fel fara permisiunea autoritatilor, care au misiunea de a pastra specificul unic al locului. Xalima Miriel, din Spania, a surprins cateva imagini inedite cu satul construit in si printre bolovani uriasi de stanca.