Proiecte uimitoare ale Dubaiului care urmeaza sa fie inaugurate in acest an

Proiecte uimitoare ale Dubaiului care urmeaza sa fie inaugurate in acest an

La finele lui 2018, numarul de turisti din tara noastra care au ajuns in Emirat anul trecut a fost de 64.486, cu o crestere de 19,7 % fata de 2017 (aceeasi perioada). Daca ne raportam la anul 2016, vorbim despre 51.316 romani ajunsi in Dubai. Pintre cele mai populare atractii sunt:  Dubai Mall, Burj Khalifa, Dubai Parks and Resorts, IMG Worlds of Adventure, La Mer si Al Seef, potrivit adevarul.ro.

Anul acesta, in Dubai urmeaza a se deschide:

Dubai Arena Dubai
Arena este o arena multifunctionala de ultima generatie care se intinde pe o suprafata de 46.000 de metri patrati. Situata in City Walk, Dubai, aceasta arena va deveni foarte repede un loc popular pentru organizarea de concerte si evenimente sportive internationale de mare anvergura, avand o capacitate aproximativa de 20.000 de locuri. Programata sa se deschida in aprilie 2019, arena va dispune de cele mai avansate tehnologii disponibile, printre care se numara sistemul de retractare completa a scaunelor, acoperisul futurist care permite organizarea a numeroase productii, un sistem multifunctional de cortine, dar si cele mai noi sisteme AV si IT.

Muzeul viitorului
Fondat de Fundatia Dubai Future, Muzeul viitorului va expune cele mai mari inovatii, prototipuri si inventii ale planetei, permitandu-le vizitatorilor sa interactioneze cu expozitiile. De asemenea, muzeul va gazdui cursuri avansate, ateliere de lucru si discutii cu ajutorul tehnologiei si solutiilor stiintifice de ultima generatie pentru a explora inovatiile futuriste.

Madame Tussauds
Faimosul muzeu al figurilor de ceara Madame Tussauds se va deschide in curand pe Insula Bluewaters, situata aproape de plaja JBR. Madame Tussauds expune, de obicei, numeroase persoane faimoase, inclusiv cantareti, actori, politicieni, staruri ale sportului si figuri istorice.

Biblioteca Mohammed Bin Rashid
Biblioteca Mohammed Bin Rashid va contine colectii specializate ale celor mai recente si distinse carti, ideale pentru cititori de toate varstele cu interese cat mai variate. Dezvoltarea cu o suprafata de 92.903 metri patrati va include un teatru cu 500 de locuri si se va situa in Al Jaddaf, cu vedere la Raul Dubai. Va gazdui peste 4,5 milioane de carti, 1 milion de carti audio si 2 milioane de carti in format digital. De asemenea, biblioteca va dispune de mai multe zone dedicate interactiunii, evenimentelor, activitatilor si festivalurilor educationale si culturale.

Nakheel Mall
Situat in inima Palm Jumeirah, Nakheel Mall va fi una dintre cele mai apreciate destinatii pentru amatorii de cumparaturi, mancare si divertisment din Dubai. Cu o suprafata de peste 418.000 de metri patrati, aceasta destinatie dedicata cumparaturilor, preparatelor culinare si divertismentului de calitate va dispune de cinci etaje care vor gazdui 350 de magazine, restaurante si atractii turistice. Zona dedicata preparatelor rafinate de pe acoperis le va da vizitatorilor ocazia sa admire privelistile panoramice asupra Palm Jumeirah, a Golfului Arabiei si a numerosilor zgarie-nori din Dubai.

Dubai Festival Plaza
Cea mai noua destinatie dedicata cumparaturilor din Jebel Ali va fi Dubai Festival Plaza, care va oferi vizitatorilor o combinatie minunata de cumparaturi si recreere. În total, noua dezvoltare va gazdui peste 150 de magazine si restaurante.

Deira Islands Night Souk
Acest proiect va gazdui cea mai mare piata nocturna din lume, cu 5.300 de magazine si 96 de restaurante si cafenele situate pe tarmul insulelor Deira. Deira Island Night Souq se va situa pe cei 15,3 km patrati ai dezvoltarii Insulele Deira, se va intinde pe o lungime de 1,9 kilometri de-a lungul tarmului si va fi o interpretare contemporana a unui souq arab traditional.

Cityland Mall
Cityland Mall este un proiect turistic inspirat de natura, cu o suprafata de 205.000 metri patrati ce va dispune de 350 de magazine, 75 de restaurante si cinematografe cu ecrane spectaculoase. De asemenea, mall-ul va gazdui o uriasa gradina in aer liber, cu o suprafata de 18.600 metri patrati, care se va numi „Central Park” si va include o mini gradina a miracolelor, un parc acvatic, trasee pentru plimbari, o gradina cu arbori batrani, un spatiu inspirat de cultura japoneza, o zona pe acoperis decorata cu frunzis cu panorame la 360 de grade si o serie de restaurante si cafenele. De asemenea, centrul va dispune de un amfiteatru urias si de o mini-versiune pentru copii, oferind o noua platforma pentru artele interpretative.

În 2020, surprinzatorul DUBAI isi va invita oaspetii la:

Complexul Floating Venice
Îmbratisand viata subacvatica de lux, Floating Venice va oferi Orientului Mijlociu tot ce are Venetia mai bun. Cu o capacitate de pana la 3.000 de oaspeti zilnic, acest complex plutitor va cuprinde 414 cabine personalizate pe patru niveluri, precum si primul spa subacvatic plutitor din lume, dar si numeroase buticuri elegante si magazine artizanale traditionale. Pe tot parcursul anului, complexul va gazdui numeroase evenimente artistice si culturale precum Carnivale di Venezia, Binnale di Venezia si Festa del Rendentore.

Turnul Dinamic
Acest zgarie-nori va fi cireasa de pe tortul cerului Dubaiului si va dispune de 80 de etaje care isi vor schimba in mod constant forma in functie de modul in care locatarii vor alege sa-si roteasca locuintele. Turnul Dinamic va fi primul zgarie-nori din lume alcatuit din etaje rotative separate atasate de o coloana centrala, permitand locatarilor sa controleze viteza de rotatie si directia propriilor apartamente de lux.