O pestera unica in lume. Cum se explica lumina stranie din interiorul grotei

O pestera unica in lume. Cum se explica lumina stranie din interiorul grotei
O pestera din Noua Zeelanda, care are peste 30 de milioane de ani vechime, ofera turistilor imagini spectaculoase, unice in lume. In pesterile de calcar de aici traiesc colonii de viermi bioluminescenti, care stralucesc in intuneric si lumineaza astfel grotele. Micile creaturi se numesc arachnocampa luminosa si traiesc doar in Insula de Nord, care este partea nordica a Noii Zeelande, scrie adevarul.ro, care citeaza Business Insider.

Joseph Michael, un fotograf din Auckland, a surprins pe pelicula acest peisaj surprinzator, unic in lume. Aspectul straniu al pesterilor unde traiesc acesti viermi este dat si de firele de matase pe care ei le tes pentru a-si prinde prada si care atarna asemeni unor panze de paianjen.

Stralucirea lor ciudata este cea care atrage in interior alte insecte, care sfarsesc prin a fi hrana viermilor. Daca se simt amenintati, viermii nu mai emit lumina un timp, iar acest lucru se intampla si daca in pestera apar alte surse de lumina, de exemplu torte. Cele mai multe fiinte bioluminescente traiesc de obicei in ocean, la mare adancime, unde de regula nu existe alte surse de lumina.