Cele mai scumpe restaurante din Europa

Cele mai scumpe restaurante din Europa
Caviar, foie gras, trufe albe si lista de bunatati de lux poate continua. De toate acestea se pot bucura cei care isi permit sa serveasca un pranz sau o cina in restaurante unde un meniu depaseste cateva sute de euro. Wall-street.ro prezinta 10 dintre cele mai scumpe restaurante din Europa, potrivit CNN.
 
Le Meurice, Paris
Restaurantul face parte dintr-un din cele mai luxoase hoteluri de lux din Paris, capitala Frantei. Un aperitiv cu scoici si trufe negre incepe de la 120 de euro.
 
Sketch Lecture Room & Library, Londra
Acest restaurant britanic de top in ceea ce priveste preturile a atras atentia multor oameni, cand si-a anuntat in 2002 preturile de lansare, respectiv 48 de euro pentru un aperitiv. Meniul a la carte inca ii uimeste pe clienti, astfel ca meniul de degustare a sapte feluri de mancare pare un chilipir la pretul de 115 euro.
 
Restaurant Paul Bocuse, Lyon, Franta
Restaurantul cu o traditie din 1965 reprezinta un templu al bucatariei franceze. Aici o supa Bocuse din trufe, creata pentru fostul presedinte al Frantei Valery Giscard d`Estaing in 1975 costa 85 euro, iar o portie de chefal ajunge la 60 de dolari.
 
Noma, Copenhaga, Danemarca
Noma este un restaurant cu renume in Danemarca si chiar la nivel modial, fiind numit de trei ori cel mai bun restaurant din lume de catre revista Restaurant. Asadar, este foarte greu sa obtii un loc la aici, rezervarile facandu-se cu mult timp inainte. Un meniu costa 215 euro.
 
Restaurant Pic, Valence, Franta
Acest restaurant este singura unitate frantuzeasca detinuta de o femeie care a primit trei stele Michelin. Anne-Sophie, proprietara restaurantului, duce mai departe traditia familiei inceputa in 1889. Meniurile in acest restaurant sunt insa destul de scumpe, ajungand chiar la 330 de euro.
 
Solo Per Due, Italia
Solo per Due se afla in satucul italian Vacone si este situat intr-o vila din secolul al 19-lea, nefiind insa potrivit pentru cei care isi doresc un loc plin de lume. Asa cum ii spune si numele "Doar pentru doi", restaurantul este unul intim, avand o singura masa si pret unic - 250 de euro, fara vin.
 
La Marmite, Elvetia
Restaurantul La Marmite este situat pe varful muntelor Corviglia, la 2.468 de metri, iar preturile acestei unitati gourmet din Alpi sunt de asemenea la inaltime. Un platou de mixt de foie gras, somon afumat, homar si caviar costa 266 de euro.
 
Le Louis XV Alain Ducasse, Monaco
In anul 1987, Prinul Rainier de Monaco l-a angajat pe celebrul chef Alain Ducasse sa creeze un retaurant la celebrul Hotel de Paris. Unitatea a primit patru ani mai tarziu distinctia trei stele Michelin. Si preturile sunt aici pe masura stelelor, o porti de homar albastru urcand la 160 de euro.
 
Les Airelles, Franta
Domeniul schiabil Courchevel din Franta, cel mai mare din lume, gazduieste si cateva restaurante foarte scumpe. Unul dintre acestea este restaurantul Les Airelles, unde un meniu costa 250 de euro.
 
La Pergola, Roma
Singurul restaurant cu distinctia trei stele Michelin din Roma ofera si o imagine panoramica asupra Orasului Etern. Meniul standard in acest restaurant costa 210 euro, iar pentru a adauga o portie din renumitele trufe albe cu care unitatea se mandreste mai costa in plus 85 euro.