Cel mai putin vizitate tari din lume

Cel mai putin vizitate tari din lume

Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO), cu sediul in Madrid, a dezvaluit topul celor mai putin vizitate tari din lume, iar in ceea ce priveste statele europene, Moldova se afla, din pacate, intre primele trei cele mai sarace in vizitatori.

Potrivit clasamentului citat de publicatia „The Telegraph“, tara din Europa cu cel mai scazut numar de turisti este San Marino. Doar 60.000 de persoane au vizitat anul trecut microregiunea muntoasa inconjurata de teritoriul italian.  Totusi in San Marino turistii au ce vedea: centrul istoric, care dateaza din secolul al XIII-lea, cu turnurile de fortificatie, ziduri, porti imense si bastioane impresionante, precum si bazilica in stil neoclasic din secolul al XIX-lea si piateta, au fost incluse in Patrimoniul Mondial Unesco in 2008, impreuna cu Muntele Titano.

A doua cea mai putin vizitata tara europeana este Liechtenstein, cu 69.000 de turisti in 2016. Situata intre Austria si Elvetia, tara vorbitoare de limba germana are un peisaj montan uluitor, ideal pentru drumetii, ciclism montan si sporturi de iarna. De asemenea, aici poate fi admirat Castelul Vaduz, o cetate din secolul al XII-lea, in timp ce capitala omonima are o frumoasa galerie de arta contemporana si un muzeu postal.

Moldova este clasata pe locul trei in topul celor mai sarace tari din Europa in materie de turisti. Anul trecut, vecina Romaniei a fost vizitata de 121.000 de straini, insa jurnalistii de la „The Telegraph“ isi indeamna cititorii sa nu rateze fortaretele medievale, fortificatiile romane si Orheiul Vechi.  

In ceea ce priveste tarile asiatice, cel mai slab flux de turisti este in Timor-Leste (66.000 de vizitatori). Jumatatea estica a insulei Timor este inconjurata de recife de corali, in timp ce interiorul este imprejmuit de paduri montane. Tara dispune, de asemenea, de o bogatie de cladiri coloniale din epoca portugheza, iar pesterile Ile Kere Kere contin picturi fascinante, care au fost datate cu peste 13.000 de ani in urma.

A doua cea mai slab vizitata tara din Asia este Bhutan (155.000 de turisti), urmata de Bangladesh (125.000) si Brunei (219.000).

Tarile din Oceania cu cei mai putini vizitatori sunt Kribati (4.000) si Tuvalu (2000). Guyana Franceza a fost vizitata anul trecut de doar 199.000 de turisti, ceea ce o transforma in cea mai putin vizitata tara din America de Sud, in timp ce Africa este reprezentata de patru tari cu un numar mic de turisti – Sao Tome & Principe (8.000), Comoros (24.000), Sierra Leone (74.400) si Djibouti (51.000).

sursa: adevarul.ro