Cel mai mare aeroport din lume va fi deschis in 2019

Cel mai mare aeroport din lume va fi deschis in 2019

China va avea cel mai mare aeroport din lume, constructia grandioasa urmand a fi inaugurata la Beijing in anul 2019. Reprezentantii proiectului promit o capacitate anuala de 100 de milioane de pasageri si un terminal de 700.000 de metri patrati.

Noul aeroport va contribui la reducerea timpului de calatorie, avand zone separate pentru zborurile internationale si interne si un terminal de 700.000 de metri patrati, potrivit adevarul.ro, care citeaza Reuters. In momentul de fata, China dispune de al doilea cel mai mare si aglomerat aeroport din lume – Aeroportul International Beijing. Aeroportul, care este situat in cartierul sudic Daxing, va deveni noua baza pentru companiile aeriene China Southern Airlines si China Eastern Airlines. Cladirea a fost proiectata de celebra arhitecta Zaha Hadid, care a murit anul trecut, are un design inovator, cu gradini interioare, si a necesitat o investitie de 12 miliarde de dolari.

Reprezentantii noului aeroport din Beijing au declarat pentru Reuters ca dupa finalizarea primei etape a proiectului, aeroportul va avea patru piste de aterizare si o capacitate anuala de 45 de milioane de pasageri, urmand ca dupa alte doua etape capacitatea sa creasca la 100 de milioane de pasageri.

In paralel, se lucreaza la o statie de cale ferata de mare viteza pe care pasagerii sa o poata utiliza pentru a ajunge mai usor la aeroport, a anuntat recent Consiliul de Stat al Chinei. Situat in mijlocul campurilor agricole de pomi fructiferi si floarea-soarelui, aeroportul este relativ departe de centrul orasului Beijing, la circa 46 de kilometri, dar a fost plasat acolo pentru a servi in egala masura provincia Hebei si orasul portuar Tianjin, pe care China intentioneaza sa o transforme intr-o zona de dezvoltare economica unificata, dupa cum a declarat Zhu Wenxin, purtator de cuvant al proiectului.