Cea mai ingusta strada din Praga are semafoare instalate pentru a se evita ciocnirile intre pietoni

Cea mai ingusta strada din Praga are semafoare instalate pentru a se evita ciocnirile intre pietoni
Cea mai ingusta strada din Praga reprezinta o adevarata provocare pentru turistii care vor sa se strecoare prin spatiul cu o latime de numai 49 de centimetri. Prevazatori, reprezentantii primariei au instalat semafoare pentru ca vizitatorii sa intre pe rand si sa nu se blocheze in locul similar cu Strada Sforii din Brasov.

Localizata in cartierul Mala Strana, strada Vinarna Certovka este una dintre cele mai inguste din lume, cu cei 49, 6 centimetri latime gratie carora a devenit una dintre atractiile turistice din capitala Cehiei.  Turistii stau la coada ca sa se strecoare, pe rand, prin spatiul ingust, lung de 9, 7 metri, amuzati ca trebuie sa activeze un semafor pentru a-si anunta prezenta altor vizitatori care isi asteapta randul, astfel incat sa nu se creeze situatii neplacute.

Nu se stie daca este doar o legenda urbana, dar se pare ca o turista mai grasuta din Germania ar fi ramas blocata pe straduta din Praga si nu a putut fi scoasa dintre pereti pana cand nu a fost sapunita bine ca sa alunece din „capcana“. In ciuda faptului ca Vinarna Certovka are o latime mai mica de jumatate de metru, nu detine titlul de „cea mai ingusta strada din lume“. In Cartea Recordurilor, figureaza la acest capitol Spreuerhofstrasse din Reutlinger, Germania, cu o latime de numai 30,4 centimetri. Strada Sforii din Brasov are 111 centimetri in zona cea mai ingusta si peste 80 de metri lungime. Este atestata documentar in secolul XVII, fiind folosita la aceea vreme de pompieri.