Ce sa faci pentru a fi in siguranta cand calatoresti singur intr-o tara straina

Ce sa faci pentru a fi in siguranta cand calatoresti singur intr-o tara straina

Nimic nu se compara cu vacantele de unul singur. Daca nu ati incercat acest lucru pana acum, bloggerii de calatorii recomanda sa incercati aceasta experienta, urmand cateva sfaturi pentru a va pastra in siguranta. Nu exista o modalitate mai buna de a descoperi lumea decat incepand s-o cuceresti de unul singur. Dar, dste una dintre cele mai frumoase experiente, multi nu au curajul sa  plece pe cont propriu intr-o tara straina. Reader’s digest au realizat o lista a celor mai importante sfaturi de care bloggerii din turism tin cont atunci cand calatoresc:

Invatati fraze uzuale care sa va ajute sa comunicati cu localnicii

Dincolo de cuvinte de baza precum „salut“, „la revedere“ si „multumesc“, este esential sa invatati termeni si fraze care sa va poata ajuta sa comunicati cu localnicii in caz de urgenta. Indiferent daca aveti nevoie de indrumari catre cel mai apropiat spital sau daca aveti nevoie de ajutor pentru a chema politia, cunoasterea unor fraze cheie va accelera abilitatea dumneavoastra de comunicare.

Nu va temeti sa ascundeti adevarul

Cunoasterea localnicilor de-a lungul calatoriei tale poate fi o experienta interesanta, dar daca intrebarile te fac sa te simti inconfortabil, este in regula sa ascunzi o parte din adevar, de dragul sigurantei tale.

Tineti cont de obiceiurile si cultura locului

Tineti cont de cultura locului in care ati ajuns atunci cand va alegeti hainele pe care sa le purtati. Daca sunteti imbracat intr-un mod pe care localnicii il consider necorespunzator, veti atrage atentia si posibile conflicte.

Aflati ce subiecte ar trebui sa evitati

Discutiile cu localnicii sunt una dintre cele mai bune modalitati de a afla mai multe despre locurile si obiceiurile culturale ale zonei. Dar aveti grija la subiectele delicate care ar putea jigni. Evitati subiectele de discutie cum ar fi comunismul in Cuba sau despre familia regala din Thailanda, de exemplu.

Informati pe cineva despre programul zilnic

Intotdeauna trimiteti informatiile despre zbor, hotelul in care sunteti cazati, informatii despre tur si planurile zilnice. In cazul in care se intampla ceva cu voi, este important ca o persoana de incredere sa stiu unde ati fost ultima data.

Nu expuneti obiecte de valoare

Cel mai important lucru pe care hotii de buzunar le cauta sunt camerele scumpe atarnate in jurul gatului turistilor sau smartphone-urile lasate in buzunarul din spate. Este recomandat sa aveti o geanta in care sa va puneti toate lucrurile de valoare de care nu va puteti lipsi.

Luati in serios tehnologia

Bazati-va pe telefonul mobil si internet atunci cand mergeti in calatorie. Daca harta nu va ajuta, hartile Google va pot indica in orice moment cum sa gasiti drumul inapoi.

Utilizati castile cu responsabilitate

Unul dintre cele mai importante simturi atunci cand vine vorba de siguranta este auzul. Poate fi placut sa va puneti castile si sa va indepartati de propria voastra lume cand sunteti intr-un autobuz, intr-o sala de asteptare sau chiar umbland printr-un oras nou.  Dar, este foarte important sa ramaneti vigilenti si sa nu va distrageti de la ce se intampla in jur. 

sursa: adevarul.ro