Care sunt cele mai frumoase 20 de tari din lume

Care sunt cele mai frumoase 20 de tari din lume

Cititorii unei importante publicatii de travel britanice, „Rough Guide“, au decis care este cea mai frumoasa tara din lume, intr-un top ce include 20 de state.

Cititorii ghidului de travel „Rough Guide“ au votat un top al celor mai frumoase tari din lume, luand in considerare cele mai deosebite atractii turistice ale acestora. Astfel, potrivit cititorilor publicatiei, Scotia se claseaza pe primul loc, intr-un top ce include tari precum Indonezia, Finlanda, Norvegia, Mexic si Africa de Sud.  

Pozitia a doua este ocupata de Canada, urmata de Noua Zeelanda. „Cine poate nega ca plajele salbatice, lacurile adanci si castelele Scotiei sunt minunate si unele dintre cele mai frumoase atractii turistice din lume?“, se arata in prezentarea tarii castigatoare.  

Malcolm Roughead, directorul executiv al ghidului britanic, crede ca Scotia, tara situata pe primul loc in preferintele turistilor, va atrage si mai multi vizitatori in urma acestui top.    „Suntem incantati ca Scotia a primit aceasta remarcabila distinctie de la cititorii nostri, dar nu e o surpriza pentru cei care au vizitat-o. De la peisajele inspirationale pana la atractiile istorice si centrele urbane, Scotia reuseste sa-si impresioneze vizitatorii“, a declarat Roughead.  

Anglia s-a situat pe locul sapte, iar Tara Galilor pe locul 10.  Pe ultimul loc se claseaza Vietnam, iar Romania nu a reusit sa-i cucereasca pe cititorii publicatiei de travel.

Topul celor mai frumoase tari din lume

1. Scotia
2. Canada
3. Noua Zeelanda
4. Italia
5. Africa de Sud
6. Indonezia
7. Anglia
8. Islanda
9. Statele Unite
10. Tara Galilor
11. Slovenia
12. Mexic
13. India
14. Finlanda
15. Elvetia
16. Peru
17. Norvegia
18. Irlanda
19. Croatia
20. Vietnam

sursa: adevarul.ro