Arcul de Triumf a fost inaltat in cinstea victoriilor stralucite ale imparatului Frantei, Napoleon. Cele mai reprezentative ilustratii ale Arcului de Triumf

Arcul de Triumf a fost inaltat in cinstea victoriilor stralucite ale imparatului Frantei, Napoleon. Cele mai reprezentative ilustratii ale Arcului de Triumf

Arcul de Triumf a fost inaltat in cinstea victoriilor stralucite ale imparatului Frantei, Napoleon. El se inalta in capatul bulevardului Champs – Elysees. Ca si Turnul Eiffel, este foarte apreciat.

Ziua ideala pentru a vizita cel mai cunoscut arc de triumf din lume este 2 decembrie. Data marcheaza victoria lui Napoleon la Austerlitz in 1805. Cand soarele apune pe Champs – Elysees, in jurul Arcului de Triumf se creaza o aura. Lucrarile au inceput in 1806, dar au fost terminate in 1836, in parte din cauza pierderii puterii de catre Napoleon. Patru ani mai tarziu convoiul funerar al lui Napoleon trecea pe sub Arcul de Triumf, in drum spre Hotelul Invalizilor unde a si fost imormantat. Astazi, el este un punct important pentru raliuri si evenimente publice.

Top 10 atractii ale Arcului de Triumf

1. Platforma – luand liftul sau urcand cele 284 de trepte pana in varful Arcului de Triumf turistul poate admira Parisul de sus. La est se vede Champs-Elysees, unul dintre cele mai renumite bulevarde din lume. La vest este Marele Arc La Defense.

2. Mormantul Soldatului Necunoscut – In centrul Arcului palpaie flacara pe Mormantul Soldatului Necunoscut, cazut in Primul Razboi Mondial si inmormantat la 11 noiembrie 1920. Flacara este aprinsa simbolic in fiecare zi la ora 18:30.

3. Muzeul – in interiorul Arcului exista un mic, dar interesant muzeu care prezinta istoria constructiei si detalii legate de evenimente importante ale momentului. Cele mai recente dintre acestea sunt prezentate pe un videomonitor.

4. Plecarea voluntarilor in 1972 – aceasta remarcabila structura este asezata in dreapta bazei Arcului. Ea infatiseaza pe francezi plecand la razboiul cu Austria si cu Prusia.

5. Fresca – fresca din jurul Arcului infatiseaza trupele franceze care pleaca la lupta si intoarcerea lor victorioasa.

6. Victoria lui Napoleon – daca priviti Arcul dinspre Champs Elysees, basorelieful din stanga reprezinta victoria lui Napoleon. Aceasta celebreaza Trataul de Pace de la Viena semnat in 1810, cand imperiul lui Napoleon era la apogeu.

7. Batalia de la Austelitz – o alta batalie victorioasa este reprezentata pe o fresca de pe partea de nord a Arcului. Ea infatiseaza trupele lui Napoleon spargand gheata de pe lacul Satschan din Austria, tactica ce a dus la inecarea armatei inamice si, in ultima instanta a victoriei Frantei.

8. Batalia de la Aboukir – deasupra sculpturii Victoria lui Napoleon este plasata aceasta scena care prezinta victoria lui Napoleon asupra turcilor in 1799. Aceasta victorie a fost surprinsa in 1806 de pictorul francez Antoine Gros, care actualmente este expusa la Versailles.

9. Funerariile generalului Marceau – a murit in batalie cu aramata austriaca in 1796, dupa ce o invinsese numai cu un an in urma. Aceste funeralii sunt infatisate in fresca asezata deasupra sculpturii Plecarea Voluntarilor, 1792.

10. Treizeci de scuturi – sub partea de sus a Arcului se afla un numar de 30 de scuturi, fiecare purtand numele unei victorii a lui Napoleon.

Puteti rezerva AICI bilete de avion catre Paris!

sursa: Top 10 Paris, Ghiduri turistice vizuale, Mike Gerrard & Donna Dailey Editura Litera