8 atractii turistice care s-au inchis din cauza supraaglomerarii

8 atractii turistice care s-au inchis din cauza supraaglomerarii

Supraaglomerarea din cateva atractii turistice din lume a obligat guvernele sa le inchida pe o perioada nedeterminata.

Supraaglomerarea devine o problema din in ce in ce mai serioasa pentru tarile care gazduiesc niste zone cu adevarat spectaculoase. In urma unor valuri uriase de turisti, guvernele au fost nevoite chiar sa restrictioneze accesul in aceste opt atractii turistice din cauza distrugerii ecosistemelor:

O tabara de baza de pe Muntele Everest nu mai este deschisa publicului

Pe partea tibetana a Muntelui Everest, turistii puteau sa ajunga cu masina la o tabara de baza, o destinatie destul de populara printre pasionati, de altfel. In 2015, 40.000 de oameni au vizitat tabara. Supraaglomerarea a creat o problema grava, potrivit Conde Nast Traveller. Aici s-au gasit opt tone de gunoi, inclusiv fecale umane si echipamente de escaladat. Ca raspuns la acest comportament inadecvat, guvernul chinez a decis sa inchida tabara in februarie anul acesta.

Canionul Fjaðrárgljúfur a fost inchis dupa ce o multime de turisti au vazut destinatia in Game of Thrones

Canionul Fjaðrárgljúfur din Islanda a aparut in serialul Game of Thrones si in videoclipul piesei I’ll Show You, interpretata de Justin Bieber. Destinatia a devenit in scurt timp una populara, iar turistii s-au inghesuit sa vada faimoasa regiune. Tara a restrictionat accesul la canion, din cauza deteriorarii atractiei de catre turisti, potrivit elle.ro.

Piata plutitoare de flori Bloemenmarkt s-a inchis in urma supraaglomerarii

Bloemenmarkt obisnuia sa fie o piata plutitoare de flori in Amsterdam, insa ultima florarie s-a inchis in aprilie 2019. Michael Saarlos, ultimul florar din Bloemenmarkt, da vina atat pe aglomeratie, cat si pe turisti, care i-au impiedicat pe localnici sa mai cumpere flori.

Golful Maya din Thailanda s-a inchis dupa ce turistii l-au deteriorat

Maya Bay a devenit faimos in urma filmului The Beach, cu Leonardo DiCaprio in rol principal. De atunci, 5000 de persoane au vizitat plaja in fiecare zi. Ca rezultat, ecosistemul golfului a fost afectat considerabil, obligand Departamentul Parcurilor Nationale, al Vietii Salbatice si Conservarea Plantelor din Thailanda sa-l inchida in 2018. Se pare ca va avea o tentativa de redeschidere in iunie 2021.

Tot in Thailanda s-au inchis mai multe insule din cauza distrugerii ecosistemelor

In 2017, Thailanda a inchis insulele Koh Khai Nok, Koh Khai Nui, Koh Tachai si Koh Khai Nai. Plajele gazduiau o mie de turisti in acelasi timp, in ciuda faptului ca acestea putea primi doar 70 de oameni. Acest numar imens de turisti a distrus ecosistemul plajelor, potrivit Travel and Leisure. Ancorele barcilor si inotatorii au deteriorat 80% dintre recifele de corali din zona.

Walker Canyon s-a inchis dupa ce turistii au umplut zona pentru a admira inflorirea macilor

In februarie 2019, Lacul Elsinore, California, a fost acaparat de o inflorire surprinzatoare a macilor in Walker Canyon. Fenomenul natural a atras atat de multi turisti intr-un oras de mici dimensiuni, incat a creat ambuteiaje, supraaglomerare si deteriorarea campurilor. Se pare ca aproximativ 50.000 de turisti au ajuns aici doar intr-o zi pentru a vedea macii. Walker Canyon a fost inchis pentru a proteja campurile, dar si rezidentii, potrivit The Washington Post.

O ferma de floarea-soarelui din Ontario, Canada a fost inchisa din cauza supraaglomerarii

Marlene si Brad Bogle si-au deschis ferma de floarea-soarelui publicului larg, insa turistii aflati in cautarea fotografiei perfecte pentru Instagram au distrus rapid locul. Un politist a numarat 7000 de masini care au inconjurat ferma, la un moment dat. In final, familia Bogle a decis sa o inchida pentru ca nu puteau face fata numarului de oameni.

Insula Komodo din Indonezia s-a inchis dupa ce oamenii au pus viata animalelor salbatice in pericol

In aprilie 2019 guvernul indonezian a anuntat ca va inchide una dintre cele mai populare destinatii turistice, insula Komodo, pana in 2020. Anuntul a venit dupa ce ministerul a declarat ca a prins hoti care incercau sa fure 41 dintre cei 1800 de dragoni Komodo ce traiesc pe insula. Activistii pentru mediu vor sa se concentreze pe cresterea populatiei dragonilor Komodo oferindu-le hrana si asigurandu-le un mediu de dezvoltare corespunzator, fara turisti.