Taxa de trei euro pentru turistii "de o zi" in Venetia

Taxa de trei euro pentru turistii de o zi in Venetia

Intrarea in Veneţia nu va mai fi gratuită pentru cei care petrec o zi sau chiar câteva ore in orasul-lagună. Autorităţile locale au impus o taxă de trei euro si spun că s-au văzut nevoite să ia o astfel de măsură pentru că 70 la sută dintre cei care vizitează Veneţia nu plătesc cazare, isi aduc cu ei mâncare si cheltuiesc foarte puţin acolo. În schimb, lasă in urma lor mizerie si contribuie la deteriorarea infrastructurii locale.

Frumuseţea Veneţiei atrage anual 25 de milioane de turisti. Dintre acestia insă, 14 milioane nu petrec nici măcar o zi in orasul-muzeu. Vizitează atracţiile locale si fac o plimbare cu gondola. Mulţi dintre ei nici nu cheltuiesc mare lucru in oras, pentru că, de cele mai multe ori, vin cu mâncare, apă sau suc la pachet.

Celebritatea orasului-lagună vine cu un preţ pe măsură pentru localnici. Orasul este supraaglomerat, preţul locuinţelor si chiriilor a crescut, infrastructura se deteriorează, iar curăţenia costă tot mai mult.

Noua taxă ar urma să intre in vigoare din mai si va fi plătită de oricine vizitează orasul pentru o zi sau câteva ore. Pentru inceput va fi de 3 euro, urmând ca din 2020 să depăsească 6 euro. Banii adunaţi ar urma să fie folosiţi pentru curăţenia orasului, iar cine nu plăteste taxa va risca o amendă de 450 de euro. În prezent, vizitatorii plătesc o taxă de oras de 1,5 euro, pentru fiecare noapte petrecută la un hotel sau apartament inchiriat.