"Orasul Mortilor" din Rusia, locul in care oricine ajunge este sortit pieirii
Exista pe Pamant un loc numit „Orasul Mortilor“, ascuns intr-una dintre cele cinci creste muntoase ce traverseaza Osetia de Nord a Rusiei. O multitudine de mituri si legende invaluie locul, localnicii sustinand la un moment dat ca niciunul dintre oamenii care s-au aventurat acolo nu s-a mai intors in viata, scrie atlasobscura.com. In oras cu greu ajung vreodata turisti, si nu neaparat de teama, ci mai degraba din cauza dificultatilor intampinatre pe drum.
Pentru a ajunge in Dargavs trebuie sa traversezi drumuri inguste si mai multe dealuri. Vremea cetoasa si dificultatile drumului de munte creeaza probleme oricui incearca sa mearga in misteriosul oras. Cu toate acestea, oricine ajunge acolo va descoperi ca orasul este un deal acoperit cu cladiri mici de culoare alba. Interesant este ca aceste cladiri au dat numele orasului. Structurile sunt de fapt niste case din piatra, cu doua sau trei etaje, in care au fost depuse trupurile neinsufletite ale localnicilor din vale.
Arheologii sunt foarte interesati de explorarea sitului, deoarece au fost gasite elemente interesante care le-au atras atentia. De exemplu, corpurile din interiorul criptelor au fost ingropate in structuri din lemn care arata ca niste ambarcatiuni. Misterul se adanceste in ceea ce priveste modul in care barcile au ajuns sa fie utile intr-un loc fara rauri navigabile. O explicatie este credinta ca sufletul care a plecat trebuie sa traverseze un rau pentru a ajunge la cer, si, prin urmare, are nevoie de barca. Un alt mister este putul din fata fiecarei cripte. Acesta este folosit pentru a afla daca persoana decedata a fost primita in ceruri sau nu. Prin simpla aruncare a unui banut, rudele afla ce s-a intamplat cu decedatul. In cazul in care moneda loveste o piatra de pe fundul apei, acesta este un semn bun.
Potrivit unei legende, o epidemie a facut victime in Osetia la inceputul secolul al XVII-lea. Pentru a se izola de sat, bolnavii se bagau in carantina voluntar, intre zidurile colibelor, si asteptau ca boala sa isi faca efectul. Localnicii spun ca cimitirul ii ajuta sa inteleaga modul in care stramosii lor au trait in urma cu 400 de ani. Valea se intinde pe 17 kilometri, iar cimitirul are aproape 100 de cripte vechi de piatra. Cea mai veche dintre acestea dateaza din secolul al XVI-lea.
sursa: adevarul.ro