O testoasa considerata disparuta de peste 100 de ani a fost redescoperita in Galapagos

O testoasa considerata disparuta de peste 100 de ani a fost redescoperita in Galapagos

O testoasa considerata disparuta de 113 ani a fost redescoperita pe o insula vulcanica, izolata, din Galapagos. Descoperirea reptilei a fost realizata recent in timpul unei expeditii a biologului Forrest Galante. Ţestoasa Fernandina, ce a fost considerata disparuta in 1906, a fost observata pe 17 februarie. Momentan nu se cunoaste varsta reptilei, scrie descopera.ro, care citeaza Fox News.

Imagini si filmari cu testoasa au fost trimis catre biologii din organizatia Turtle Conservancy, animalul fiind identificat ca femela din specia Chelonoidis phantasticus sau testoasa Fernandina. „Avand in vedere ca doar un alt individ al speciei a mai fost gasit (un mascul mort descoperit in 1906), nu am mai vazut pana acum o femela a speciei. Imaginile furnizate de echipa arata o femela ce are jumatate din marimea cunoscuta a masculilor din aceeasi specie. Asteptam confirmarea testelor genetice, dar fara indoiala este o testoasa Fernandina”, a declarat Anders Rhodin, unul dintre membrii Turtle Conservancy.

Ţestoasa este sanatoasa, dar are o greutate sub medie. Specialistii in animale salbatice au dus testoasa intr-un centru pentru imperecherea animaelor de pe insula Santa Cruz din Galapagos.