O companie aeriana lanseaza o cursa cu piloti si echipaj exclusiv LGBT

O companie aeriana lanseaza o cursa cu piloti si echipaj exclusiv LGBT

Compania aeriana britanica Virgin Atlantic lanseaza „Pride Flight“, un zbor unic cu piloti si echipaj LGBT+, intre aeroportul Heathrow din Londra si Newark din New York. Tituss Burgess, cunoscut pentru rolul lui Titus Andromedon din serialul „Unbreakable Kimmy Schmidt“, va fi la bordul avionului care va decola pe 28 iunie, cu ocazia World Pride 2019, scrie adevarul.ro, care citeaza independent.co.uk.

Zborul este considerat o celebrare a culturii queer la 12.000 de metri deasupra Atlanticului. In timpul calatoriei de opt ore, pasagerii vor fi ghidati in mica aventura de persoane din comunitatea LGBT si vor avea parte de o adevarata petrecere.  Evenimentul comemoreaza aniversarea a 50 de ani de la revoltele Stonewall din New York, o serie de demonstratii violente ale membrilor comunitatii homosexualilor, in urma unui raid al politiei in clubului de homosexuali Stonewall Inn din Greenwich Village, New York, in 1969. Revoltele au servit ca un catalizator al miscarii drepturilor homosexualilor, atat in SUA, cat si in intreaga lume.

„Intr-un moment in care drepturile grupurilor minoritare sunt amenintate, este mai important ca niciodata sa ne ridicam si sa ne facem auzite vocile“, a spus actorul si cantaretul Tituss Burgess. Virgin va dona o parte din incasari Fundatiei The Attitude Magazine pentru a promova initiativele comunitatii Pride in Marea Britanie. Suma va fi crescuta si prin strangerea de fonduri si tombole organizate la bordul avionului. Preturile biletelor de avion incep de la 380 de lire sterline, iar un pachet de trei nopti pentru cei care vor sa experimenteze weekendul World Pride se ridica la aproxiamtiv 699 de lire.