Metodele prin care verifica igiena si siguranta unui spatiu de cazare un jurnalist care a calatorit peste 300 de zile cu Airbnb

Metodele prin care verifica igiena si siguranta unui spatiu de cazare un jurnalist care a calatorit peste 300 de zile cu Airbnb

Harrison Jacobs, jurnalist al publicatiei britanice BusinessInsider, a impartaşit lectiile invatate in nu mai putin de 300 de zile din ultimul an petrecute in camere inchiriate prin Airbnb, in peste 30 de tari din toata lumea.

„De fiecare data când intru intr-o camera inchiriata prin Airbnb sunt extaziat. Îmi place sa transform un loc strain in «acasa» chiarsi pentru câteva zile“, spune Harrison Jacobs, potrivit adevarul.ro. Jurnalistul vorbeşte despre cum a invatat sa verifice igiena din camera, ce face daca aerul este uscat sau ce metoda foloseşte pentru a se simti noaptea in siguranta.

„Am fost un avid utilizator Airbnb timp de aproape un deceniu, inchiriind prin aceasta platforma apartamente in mai bine de 30 de tari. Cei care publica oferte pe Airbnb par a transforma acest lucru intr-o afacere cu un profit avantajos. Iar ce ma deranjeaza cel mai tare este ca nu mai simti cu adevarat confortul unei case, locurile in care ajungi sunt dotate cu elemente ieftine, fie ca vorbim de mobilier, perne, paturi sau alte accesorii“, noteaza Jacobs. 

Am fost cazat in locuri ce aveau conditii de confort foarte scazute, medii sau chiar locuinte de lux. Dar de fiecare data când intram intr-o camera de hotel sau un apartament Airbnb, nu uitam sa verific ceainicul electric sau filtrul de cafea. Proprietarii care stau prost la capitolul igiena au aproape intotdeauna ceainicul murdar sau ruginit.

Serviciile de inchiriere Airbnb se afla in competitie directa cu site-uri precum Booking sau Expedia. Ceea ce am observat este ca din ce in ce mai multe apartamente pot fi gasitesi pe aceste site-uri, adesea cu preturi diferite, din cauza taxelorsi algoritmilor de stabilire a ofertei. Puteti salva o parte din bugetul de vacanta prin verificarea mai multor site-uri care ofera apartamente spre inchiriere. Am gasit adesea discrepante de 100 de euro pe noapte, doar analizând ofertele de pe mai multe site-uri de profil.

Cele mai multe locuri de cazare va solicita paşaportul când faceti check-in. Ei fac o fotocopie a documentului pe care fie o pun in dosare, fie - daca sunteti in China, Cuba sau un alt stat nedemocratic - o trimit guvernului. Pentru mai multa siguranta, oferiti-le fotocopia pe care o aveti deja facutasi doar aratati paşaportul, fara a-l lasa la receptie hotelului.

Hotelurile, apartamentelesi pensiunile au sisteme de incalzire diferite. Nu de putine ori mi s-a intâmplat sa nu pot dormi din cauza caldurii, ajungând sa am sinusurile uscate sau sa ma trezesc de nenumarate ori in mijlocul noptii din cauza disconfortului. Pentru a preveni acest lucru, atunci când nu puteam regla caldura, udam un prosop pe care il pozitionam pe caloriferul din camera. În acest fel obtineam un umidificator care rezolva pe loc problema.

Înainte de calatoriile mele am facut un antrenament de trei zile pentru a invata câteva reguli de siguranta, având in vedere ca ma indreptam catre destinatii precum Nigeria, Egiptsi Kenya, toate având probleme cu terorismulsi criminalitatea. Unul dintre instructorii mei, un comandant de elita al Fortelor Armate Australiene, care a avut misiuni in cele mai periculoase locuri din lume, mi-a recomandat sa port mereu in valiza un stopper pentru uşi. În momentul in care mi-a zis mi s-a parut un lucru ciudat, dar mi-a povestit ca intotdeauna il pozitioneaza peste noapte in fata uşiisi nu raspunde niciodata daca este deranjat la ore nepotrivite.

Nu este nimic in neregula in cererea unui check-out târziu. Din experienta mea, cele mai multe hoteluri au o multime de camere liberesi nu au probleme in a prelungi un check-out cu o ora sau doua. În timpul calatoriilor din cele peste 300 de zile am ramas in camerasi pâna la ora 14.00 daca aveam zboruri târzii. Totul este sa ai curajul sa ceri.

Am fost cazat in diferite hoteluri de lux in ultimul an, cele mai cunoscute fiind Marina Bay Sands, Burj Al Arabsi Nobu Hotel Ibiza. Într-o excursie recenta in Zanzibar, am fost fascinat de un hotel de tip boutique, Elewana Kilindi Zanzibar. Acesta a fost facut pentru un membru al grupului pop ABBA, in anii 1980, dar transformat intr-un loc pentru turişti. Este pozitionat intr-o locatie incredibila, foarte aproape de gradinile tropicale, pe cea mai frumoasa plaja pe care am vazut-o vreodata. De multe ori, locul in care iti gaseşti cazare este mai important decât cladirea in sine.