La Roma a nins pentru prima data din 2012

La Roma a nins pentru prima data din 2012

Scolile si mai multe atractii turistice din capitala Italiei sunt închise luni, dupa ce la Roma a nins pentru prima data din 2012, informeaza DPA si Agerpres. Colosseum-ul, cea mai vizitata atractie turistica a Italiei, a fost închis în prima zi a acestei saptamâni, alaturi de Forumul Roman si de Colina Palatina, iar autoritatile le-au solicitat rezidentilor sa evite deplasarile.

Prin urmare, circulatia era neobisnuit de linistita luni în capitala Italiei, iar pe strazi puteau fi vazute persoane fotografiind conditiile meteorologice neobisnuite. Serviciul de transport public din Roma functiona la capacitate redusa, iar traficul feroviar în si dinspre oras a fost grav perturbat. Autoritatile locale si organizatiile caritabile catolice au lasat deschise peste noapte mai multe biserici, metroul si garile pentru a oferi gazduire persoanelor fara adapost.

In mai multe orase italiene au fost înregistrate ninsori luni, în special în cele din regiunile centrale. Duminica, meciul de fotbal dintre Juventus si Atalanta a fost anulat la Torino din cauza caderilor de zapada.