Politica bagaje KLM

Pentru destinatiile din interiorul Europei, bagajul de cala se achita suplimentar: 10 eur/directie la momentul rezervarii sau 20 eur/directie la aeroport, tarife valabile pentru posesorii cardului Flying Blue Ivory. Beneficiaza de bagaje de cala gratuite membrii Flying Blue Elite - Silver, Gold, Platinum, pasagerii Corporate sau BlueBiz, pasagerii cu bilete emise in clasele Y si B si categoriile speciale: marinari, misionari sau deportati.


To/From the US

Economy Class

 
Carry-on: Free of charge (21.5in x 10in x13.5in (54.6cm x 25.4cm x 34.4cm)/ 26 lbs (11.8kgs))
1st checked bag: Free of charge (62 linear inches (158cm) / 50 lbs (23kgs))
 2nd checked bag: $75 (62 linear inches (158cm) / 50 lbs (23kgs))
 
Business Class
 
 Carry-on: Free of charge (1 piece 21.5x10x13.5 in, 1 piece 18x8x13.5 in / total weight 40 lbs (18kgs))
 1st checked bag: Free of charge (62 linear inches (158cm) / 70.5 lbs (32kgs))
 2nd checked bag: Free of charge (62 linear inches (158cm) / 70.5 lbs (32kgs))
 
Transport animale
- in cabina: in cazul cateilor si pisicilor de mici dimenasiuni il puteti transporta in cabina sub scaunul din fata dumneavoastra. Deoarece spatiul este mic cusca nu trebuie sa fie mai mare de 43 x 31 x 20 cm, greutatea maxima a animalului de companie inclusiv cusca sa nu depaseasca 6 kg.
- in cala: animalul de companie poate calatori in spatiul ventilat special de la cala. Pentru motive de siguranta animalul dumeavoastra trebuie sa calatoreasca intr-o cusca speciala care sa indeplineasca cerintele stabilite de IATA (International Air Transport Association).
- In cazul in care cusca depaseste greutatea maxima de 75 kg si/sau este mai mare de 292 cm (lingime+latime+inaltime) animalul de companie poate calatori numai prin KLM Cargo.
 
Pe zborurile catre Australia, Hong Kong, Emiratele Arabe unite, Kenya, Africa de Sud si Marea Britanie animalele de companie pot calatori numai prin KLM Cargo. Nici un animal nu va fi transportat pe un zbor operat de KLM cityhopper ce dureaza mai mult de doua ore. Pe zborurile de iarna KLM cityhopper este pus embargo deoarece cala unui Fokker nu poate fi incalzita.
 
Pentru transportul animalului de companie se plateste o taxa care difera in functie de destinatie, tipul zborului si greutatea animalului.
 
Transport copii
Serviciul de insotire minori poate fi solicitat pentru minori cu varsta intre 5 si 11 ani care calatoresc neinsotiti de un adult. Serviciul trebuie solicitat la momentul efectuarii rezervarii. Copiii cu varste intre 12 ai 17 ani pot calatori neinsotiti pe zborurile KLM, insa se poate solicita serviciul de insotire minori.
 
Pentru calatoria minorului neinsotit cu varsta intre 5 si 11 ani nu se mai beneficiaza de tariful redus de copil. Se va plati tarif de adult. Pentru minorii cu varste peste 12 ani se va plati tariful unui bilet pentru adulti plus o taxa suplimentara de serviciu. Aceasta taxa va fi achitata pentru toate segmentele de zbor si inainte de inceperea calatoriei.
 
Compania asigura check-in online.