Politica bagaje EasyJet

Bagajul de mana
 
Puteti lua in cabina un bagaj cu dimensiunile maxime 56 x 45 x 25 cm, dar si o geanta de mana, o servieta sau un laptop.
 
Bagajele de mana in exces vor fi inregistrate ca bagaje de cala, taxa fiind de 30 euro/40 CHF pe bucata. Daca v-ati inregistrat online, si nu v-ati prezentat la biroul de inregistrare, atunci cand veti ajunge la poarta de imbarcare cu bagaje de mana in exces, trebuie sa platiti 50 euro/60 CHF pe bucata.
 
Lichide in bagajul de mana
Acestea nu trebuie sa fie depozitate in recipiente cu un volum mai mare de 100 ml. La categoria lichide intra si balsamul de buze, rujul, cremele hidratante pentru maini, spray-urile de par. Toate trebuie sa intre perfect intr-o punga de plastic de un litru, resigilabila, transparenta, de maxim 20 x 20 cm. Aceasta punga de plastic trebuie sa fie scoasa din bagajul de mana si prezentata separat la serviciile de securitate ale aeroportului.
 
Bagajul de cala
 
Fiecare pasager care a platit pentru un bagaj de cala poate transporta maxim 20 kg. Toate taxele pentru bagaje in plus sunt considerabil mai mici daca rezervarea se face prin intermediul agentiei noastre.
 
Daca faceti parte dintr-un grup de doua sau mai multe persoane, puteti distribui greutatea intre bagaje. De exemplu, doi pasageri care poseda fiecare cate un bagaj pot transporta 20 de kg fiecare, dar, daca doriti sa plasati 18 kg intr-un bagaj si 22 kg in altul, o puteti face. Trebuie sa stiti ca nu puteti depasi 40 kg, fara a plati taxe suplimentare.
 
In conformitate cu standardele de igiena si de securitate pe care le aplica compania pentru bagajul de cala, este recomandat sa nu depasitI 23 kg pentru fiecare element, pe cat posibil.
 
Legea limiteaza greutatea pe fiecare piesa la 32 kg si orice element cu o greutate de peste 32 kg nu va fi acceptat.
Bebelusii care impart un loc cu pasagerul nu beneficiaza de un bagaj gratuit, toate lucrurile sale fiind incluse in bagajul pasagerului.
 
Transport echipamente sportive
Daca anuntati transportul unui echipament sportiv, aveti dreptul la 12 kg suplimentare. Distributia greutatii intre bagaje nu este importanta.
 
De exemplu, daca un pasager inregistreaza o geanta si un echipament suplimentar de sport, cele doua bagaje (inclusiv articolul sportiv) nu trebuie sa depaseasca 32 de kg in total. Cu toate acestea, in cazul in care articolul sportiv cantareste 18 kg si bagajul 14 kg, nu va faceti griji!
 
Doi pasageri care calatoresc cu un bagaj si doua articole sportive. Greutatea celor trei bagaje (inclusiv cele doua echipamente sportive) se ridica la 44 kg. Distributia greutatii intre bagaje nu se schimba, atat timp cat acestea nu depasesc greutatea maxima.
 
Compania asigura check-in online.