Descoperire socanta in stomacul unei balene moarte

Descoperire socanta in stomacul unei balene moarte

O balena ce a fost gasita moarta pe o plaja din sud-estul Filipinelor avea 40 de kilograme de plastic in stomac, potrivit presei locale. Cetaceul, un membru al speciei de balene a lui Cuvier (ziifidele), a fost gasit vineri pe o plaja din municipalitatea Mabini, provincia Valle Compostela. La autopsia efectuata duminica, in stomacul balenei s-au gasit inclusiv 16 saci de orez, o prelata din plastic utilizata pe plantatiile de banane, precum si pungi de cumparaturi, potrivit descopera.ro, care citeaza Spain's News.

Autopsia a fost efectuata de o echipa de specialisti din cadrul Oficiului pentru Pescuit si Resurse Marine din provincie, condusi de dr. Elaine Belvis si biologul marin Darrell Blatcheley. Aceasta este cea mai mare cantitate de plastic gasita in stomacul unei balene, in urma necropsiei. Aceste balene ingereaza plasticul din apa, gândind in mod gresit ca este mâncare, au afirmat specialistii.
 
Darrell Blatcheley a precizat ca, de zece ani de când cerceteaza balene si delfini morti, multe dintre aceste animale au murit din cauza ingerarii deseurilor din plastic. Balena cu cioc a lui Cuvier poate masura, la maturitate, intre 5 - 7 metri si cântari circa 2.500 kg. În urma cu trei luni, in stomacul unei alte balene esuate pe o plaja din Indonezia s-au gasit 1.000 de obiecte, dintre care multe din plastic, precum si o pereche de slapi si un sac cu peste 1.000 de bucati de sfoara.