Cum a reusit un cuplu sa vada peste 40 de tari in doi ani cu un buget de aproximativ 200 euro pe calatorie

Cum a reusit un cuplu sa vada peste 40 de tari in doi ani cu un buget de aproximativ 200 euro pe calatorie

Doi tineri de 28 de ani, care lucreaza cinci zile din sapte, spun ca au gasit formula perfecta pentru a putea calatori oriunde isi doresc cu buget redus. Cea mai ieftina excursie a fost in Barcelona, pentru care au cheltuit 100 de euro de persoana (zboruri, hotel si mancare).

Sangam Bhandari si Shikha Neupane, un cuplu din Dartford, au vazut peste 40 de tari in doar doi ani, desi ambii lucreaza full time. Tinerii, in varsta de 28 de ani, spun ca secretul lor este buna organizare. Pentru a economisi bani, in zilele de joi, cand zborurile sunt ieftine, se imbarca spre destinatia aleasa, iar vineri lucreaza de la hotel. Tot weekendul il au pentru plimbari si vizitarea obiectivelor, scrie Daily Mail.

Cei doi povestesc ca aleg calatoriile in detrimentul oricarei alte achizitii, cum ar fi cele mai recente telefoane, si au grija pe ce dau banii in timpul saptamanii de lucru. „Daca planuiti bine din timp, unele destinatiile europene pot fi explorate intr-un weekend pentru mai putin de 200 de euro, buget pentru doua persoane“, a spus Sangam. Cei doi tineri povestesc ca si-au rezervat calatorii in toate weekendurile pana in iunie 2019, iar urmatoarele destinatii sunt Filippine si Maldive. Ei au vizitat si Romania, insa spun ca cele mai frumoase experiente le-au trait in Indonezia, Bali si Suedia.

Cei doi lucreaza de la 9.00 la 17.00, de luni pana vineri, dar uneori aleg sa zboare spre destinatia pe care isi doresc sa o viziteze joi seara pentru a profita de zboruri mai ieftine. Zilele de vineri le petrec in hotel, cu laptopul in fata, savurand o cafea si indeplinind de la distanta sarcinile pentru job.

„Un alt aspect important este evitarea capcanelor turistice. Noi traim exact ca localnicii. Unul dintre cele mai ieftine weekend-uri pe care le-am avut pana acum a fost o excursie in Barcelona, care a costat 100 de euro de persoana (zboruri, hotel si mancare)“, a mai spus tanarul.

„In 90% din calatoriile noastre, plecam vineri seara si ne intoarcem duminica seara sau chiar luni dimineata si mergem direct la munca. Nu e usor si uneori poate deveni obositor“, au recunoscut cei doi. Bloggerii au inceput sa-si impartaseasca aventurile pe conturile Instagram din decembrie 2016 si de atunci au strans aproape 40.000 de fani.