Costa de Almería: un ocean de lumină

Costa de Almería: un ocean de lumină

Costa de Almería concurează cu atracții remarcabile. Cea mai uscată regiune din Europa și cea mai înaltă din Peninsula Iberică, dezvăluie 214 km de coastă, arii naturale protejate, singura zonă deșertică din Europa și Almería, cel mai însorit oraș european.

Diferența reală dintre provincia Almería și celelalte este în principal data de diversitatea peisajelor, care ofera o gamă largă de activități de agrement.

Almeria oferă zone deșertice, plaje virgine și munți înalți. Această varietate de spații naturale îi conferă o personalitate unică, care atrage turiști din întreaga lume dornici să se bucure de plăcerile de pe litoral în Cabo de Gata – Nijar, să facă drumeții în Sierra Nevada sau să observe păsări, precum vulturii imperiali, din punctele de belvedere stâncoase.

Aceste spații naturale, fiecare cu caracteristici unice, sunt una dintre principalele atracții turistice din provincia Almeria. Marile parcuri naturale din Sierra Nevada, Cabo de Gata-Níjar sau Sierra María-Los Vélez, care sunt binecunoscute, nu lasă însă deoparte unele dintre cele mai spectaculoase rezervații naturale din Alpujarra din Almeria. Putem aminti Sierra de las Estancias, Sierra de Gádor sau Sierra de Los Filabres, considerate plămânii verzi ai Almeriei și unde se află Observatorul Astronomic din Calar Alto.

De pe vârfurile Peñón Negro, refugiul Arroyo Verruga sau balconul Víboras, vă puteți bucura de vederi magnifice ale pădurilor de pini survolate de păsări.

Munții Cabrera-Bédar se întind de-a lungul coastei cu păduri de stejari, stejari de plută și pini, un habitat propice întâlnirilor cu specii pe cale de dispariție, precum broasca țestoasă maur. Iar ornitologii pot observa o mare varietate de specii în ecosistemele umede ale deltei râului Antas sau în salinele din Guardias Viejas.

Plaje virgine și soare

Coasta Almería este caracterizată de numeroase plaje virgine. Aici, peisajul care se întinde de la plajele orașului până la coasta parcului natural, este pur și simplu spectaculos: trebuie să amintim în special reciful sirenelor, situat în apropierea micilor porturi de pescuit care te invită să te plimbi și să le descoperi tradițiile.

Parcul Natural Cabo de Gata-Níjar a fost declarat Rezervație a Biosferei de către Unesco. Oferă peisaje care permit vizitatorilor să se plimbe de-a lungul salinelor și dunelor, câmpia minieră Rodalquilar sau în sate de pescari, precum Isleta de Moro, insula maurilor.

Accesibila de pe autostradă, coasta de est "Levante" a Almeriei este foarte ușor de accesat, cu o topografie care conferă un farmec aparte satelor de pescari, precum Garrucha sau Mojacar.

Almería vă permite să vă răsfățați cu o serie de activități în natură, datorită varietății și contrastelor peisajelor sale, care vă permit în doar câțiva kilometri să treceți de la munții abrupți la paradisul plajelor însorite. Astfel, de exemplu, pasionații de sporturi nautice au posibilitatea de a practica scuba diving, navigație, surfing, schi nautic sau pur și simplu navigarea în apele care mărginesc cei 200 de km de coastă mediteraneană.

În interiorul provinciei există numeroase trasee pentru drumeții sau ciclism, combinate cu vizite la situri culturale și arheologice, turistii bucurându-se mereu de contactul cu natura. În sfârșit, amatorii de senzații tari pot practica mai multe sporturi în diferite zone montane: alpinism, trasee 4×4 în deșertul Tabernas sau în parcul natural Cabo de Gata-Níjar, speologie în rezervația naturală Sorbas Gypsum Karst.