Politica bagaje Wizz Air

Incepand cu 1 noiembrie 2018, toti pasagerii vor avea dreptul sa aduca la bord un bagaj de mana gratuit, cu dimensiunea de pana la 40 × 30 × 20 cm, care trebuie asezat sub scaunul din fata dumneavoastra. Pasagerii care au achizitionat WIZZ Priority vor avea permisiunea de a aduce un troller suplimentar, cu dimensiunea maxima de 55 × 40 × 23 cm. In plus, Wizz Air implementeaza un nou tip de bagaj de cala cu o greutate maxima de 10 kg, pe langa optiunile de 20 kg si 32 kg existente. Pentru fiecare copil, se poate transporta gratuit un carucior/carucior pliabil/scaun auto pentru copil.

Pasagerii au obligatia de a raspunde tuturor solicitarilor care provin de la autoritatile de securitate. In cazul in care un bagaj nu este transportat deoarece solicitarile provenind de la serviciul de securitate nu au fost indeplinite de pasager, compania Wizz Air nu va fi responsabila pentru niciun cost suplimentar.
Bagajele inregistrate vor fi transportate (cand acest lucru este posibil) de aceeasi aeronava cu care calatoreste proprietarul. Daca din motive de siguranta, de securitate sau din motive operationale decidem sa transportam bagajul cu un alt zbor, nu ne asumam raspunderea pentru intarzierea bagajului. Pentru ca bagajele manipulate necorespunzator sa fie inapoiate proprietarului intr-un interval de expediere rezonabil, toate bagajele trebuie sa aiba inscris numele pasagerului, initialele si adresa acestuia inainte de a fi predate pentru transport. Copiii cu varsta sub doi ani nu au dreptul la bagaj cu exceptia unui carucior pliabil/ landou pliabil / scaun de masina pentru copilul sub doi ani pe copil (transportat gratuit). Carucioarele pentru copii si caruciorul cu rotile vor fi inregistrare impreuna cu celelalte bagaje si vor fi transportate in mod gratuit daca calatoreste si utilizatorul echipamentului.
Daca bagajul de cala contine oricare din urmatoarele lucruri, Wizz Air nu este raspunzatoare pentru pierderea, distrugerea, intarzierea si pagubele produse unor astfel de lucruri:
- bani, titluri de valoare
- bijuterii, metale pretioase, pietre pretioase si semipretioase
- computere, camere foto, camere video, telefoane mobile sau orice alte obiecte de aparatura electronica si accesoriile acestora
- documente oficiale, de afaceri sau personale
- documente de calatorie sau alte documente de identitate
- chei
- lichide
- medicamente
- obiecte de arta
- bunuri perisabile
Unele aeroporturi pot avea mai multe restrictii asupra obiectelor ce pot fi transportate in bagajul de mana si / sau in bagajul de cala. In astfel de situatii, prevaleaza regulamentele aeroportului.
 
Check-in online gratuit prin intermediul agentiei Airway.