Politica bagaje Ryanair

Bagajul de mana
Compania Ryanair permite transportul unui singur bagaj de mana/pasager (cu exceptia sugarilor), cu o greutate de pana la 10 kg si cu dimensiunile maxime 55cm x 40cm x 20cm. Geanta de mana, servieta, laptop-ul sau camera foto trebuie sa fie incluse in singurul bagaj de cabina permis.
 
Bagajul de cabina care depaseste aceste coordonate - dimensiuni si greutate - va fi refuzat la poarta de imbarcare sau plasat in cala aeronavei, contra unei taxe de £ 50/50 euro. Daca nu sunteti sigur de greutatea/dimensiunile bagajului, verificati la biroul de bagaje inainte de a trece de poarta de securitate.
 
Articolele muzicale mici, cum ar fi o chitara, vioara sau viola, care depasesc dimensiunile stabilite pentru bagajele de mana, pot fi transportate in cabina in cazul in care aveti un scaun rezervat si ati platit tariful corespunzator.
 
Bagajul de cala
Pasagerii pot depune la cala, platind taxele aferente, cel mult doua bagaje, fiecare cu greutate maxima de 20 kg/pers. Se poate adauga bagaj de cala prin intermediul agentiei noastre cu pana la 4 ore inainte de ora programata pentru zbor.
 
Taxele pentru bagajele inregistrate se platesc pe persoana/pe un singur zbor si sunt mai mici daca achizitionati bagajele apeland la agentia noastra. Taxe mai mari se aplica atunci cand bagajele sunt achitate la biroul de bilete din aeroport.
  
Ryanair nu transporta minori sub 16 ani neinsotiti. Copiii sub varsta de 16 ani trebuie sa fie intotdeauna insotiti de un pasager de peste 16 de ani. In acest caz, nu sunt disponibile facilitati de escorta sau alte masuri speciale.
 
Din motive de reglementare, copiii cu varste cuprinse intre 8 zile si 23 de luni nu pot calatori pe loc separat, ci doar in bratele unui adult. Taxa pentru transportul nou-nascutilor este de 20 £ / 20 euro (sau echivalentul in moneda locala) pe copil/pe un singur zbor (maxim un copil de adult).
 
Nu sunt permise scaune de masina pentru copii in cabina aeronavei. Nu pot fi rezervate locuri suplimentare pentru sugari. In cazul in care copilul implineste 2 ani inainte de zborul de intoarcere, el trebuie sa plateasca tariful, impozitele si taxele aplicabile pentru aceasta parte a calatoriei.
 
Pasagerii cu mobilitate redusa isi pot rezerva asistenta speciala necesara prin intermediul agentiei noastre.
 
Pentru toate zborurile realizate de catre companie trebuie efectuat check-in online. Beneficiati de check-in online gratuit prin intermediul agentiei noastre.