Politica bagaje Ryanair

Bagajul de mana
De la 1 noiembrie 2018, puteti transporta la bord doar un bagaj mic personal (max. 40/20/25 cm) care trebuie sa incapa sub scaunul din fata dvs. Daca aduceti la poarta de imbarcare al doilea bagaj sau daca bagajul dvs. mic e prea mare, va trebui sa achitati o taxa de 25 eur.  Aveti nevoie de alt bagaj? Puteti alege din urmatoarele optiuni:

1. Prioritate si 2 bagaje de mana, de la 6 eur/pers/directie. Iti permite sa beneficiezi de culoar cu prioritate si e singura modalitate de a aduce 2 bagaje in cabina, 1 bagaj care incape sub scaunul din fata ta si altul (max. 10kg), care poate fi depozitat in spatiul pentru bagaje de deasupra scaunelor.

2. Nou bagaj inregistrat de 10 kg, de la 8 eur/pers/directie. Permite transportarea unui bagaj de 10 kg care trebuie lasat la ghiseul de check-in. Bagajul este, ulterior, preluat de la banda pentru bagaje, pe aeroportul de sosire.
 
Bagajul de cala
Pasagerii pot depune la cala, platind taxele aferente, cel mult doua bagaje, fiecare cu greutate maxima de 20 kg/pers. Se poate adauga bagaj de cala prin intermediul agentiei noastre cu pana la 4 ore inainte de ora programata pentru zbor.
 
Taxele pentru bagajele inregistrate se platesc pe persoana/pe un singur zbor si sunt mai mici daca achizitionati bagajele apeland la agentia noastra. Taxe mai mari se aplica atunci cand bagajele sunt achitate la biroul de bilete din aeroport.
  
Ryanair nu transporta minori sub 16 ani neinsotiti. Copiii sub varsta de 16 ani trebuie sa fie intotdeauna insotiti de un pasager de peste 16 de ani. In acest caz, nu sunt disponibile facilitati de escorta sau alte masuri speciale.
 
Din motive de reglementare, copiii cu varste cuprinse intre 8 zile si 23 de luni nu pot calatori pe loc separat, ci doar in bratele unui adult. Taxa pentru transportul nou-nascutilor este de 20 £ / 20 euro (sau echivalentul in moneda locala) pe copil/pe un singur zbor (maxim un copil de adult).
 
Nu sunt permise scaune de masina pentru copii in cabina aeronavei. Nu pot fi rezervate locuri suplimentare pentru sugari. In cazul in care copilul implineste 2 ani inainte de zborul de intoarcere, el trebuie sa plateasca tariful, impozitele si taxele aplicabile pentru aceasta parte a calatoriei.
 
Pasagerii cu mobilitate redusa isi pot rezerva asistenta speciala necesara prin intermediul agentiei noastre.
 
Pentru toate zborurile realizate de catre companie trebuie efectuat check-in online. Beneficiati de check-in online gratuit prin intermediul agentiei noastre.