Air Malta este linia aeriana nationala a Maltei, cu sediul in Luqa. Hub-ul companiei este Aeroportul International din Malta. Air Malta opereaza cu o flota moderna de aeronave in peste 50 de destinatii din Europa, Africa de Nord si Mediterana de Est, asigurant 200 de zboruri pe saptamana.
 
Air Malta a inceput operatiunile pe 1 aprilie 1974 cu zboruri regulate spre Londra, Birmingham, Manchester, Roma, Frankfurt, Paris si Tripoli. Air Malta a fost infiintata printr-o rezolutie a Casei Reprezentantilor din Malta pe 21 martie 1973 si a fost inregistrata ca societate cu raspundere limitata pe 30 martie 1973. In ziua precedenta, primul-ministru a acordat companiei o licenta Air Service valabila zece ani, cu efect de la 1 aprilie 1973.
 
Air Malta a inceput operatiunile de zbor cu doua aeronave Boeing 720Bs inchiriate de la Pakistan International Airlines (PIA). Un punct de reper important pentru Air Malta a fost atins pe 30 martie 1982. Dupa mai multe luni de evaluare intensiva a diferitelor tipuri de aeronave de la diferiti producatori, compania a semnat un acord cu Boeing pentru achizitionarea a trei aeronave B737-200. In timp, acest tip de avioane a devenit coloana vertebrala a flotei companiei aeriene.
 
Air Malta nu ofera zboruri directe din Romania.
 
In prezent, Air Malta are o flota de 12 aeronave: 7 Airbus A320 si 5 Airbus  A319.

Politica bagaje Air Malta

In ceea ce priveste bagajul de cala, pasagerii, atat adulti cat si copii, care calatoresc la clasa Economy, pot lua un bagaj de 20 kg. La clasa Club este permis un bagaj cu o greutate de 30 kg. Pentru infanti, se poate calatori cu un bagaj de maximum 10 kg. 
 
Fiecare pasager are dreptul de a transporta o bucata de bagaj de mana. Dimensiunile nu trebuie sa depaseasca 20 cmx40 cmx55 cm si nu trebuie sa cantareasca 10 kg. Orice bagaj de mana care depaseste aceste dimensiuni nu va fi acceptat ca bagaj de mana si va trebui sa fie transportat in cala aeronavei.
 
In cazul in care un pasager se prezinta pentru check-in sau la poarta de plecare cu mai mult de o bucata de bagaj de mana sau o bucata de bagaj de mana cantarind mai mult decat greutatea permisa, aceasta va fi retrasa si acceptata in cala aeronavei. Pentru bagaje in exces se percep taxe.
 
Compania asigura web check-in si mobile check-in.

Zboruri disponibile Air Malta

Puteți să rezervați biletul catre destinația dorită, apăsând butonul de rezervare din dreapta fiecărui zbor sau folosind formularul de rezervare bilet.

Bucuresti, Romania Malta, Malta